Parcours:

Belofte maakt schuld, we houden ons eraan om de 2 jaar ons parcours aan te passen. Natuurlijk zitten we met vaste waarden, toch proberen we jullie te kunnen verrassen in 2018.

Dit jaar blijven we binnen de grote wegen, de Haachtsesteenweg steken we niet over. Ook de Leuvensesteenweg laten we links liggen.

De extra lus die op de 58 zit maakt een uitstapje naar het Liesbethbos. Gelegen langs de Leuvense vaart biedt dit tof stukje een aardig “bos” gevoel. Daarna is het lekker tempo maken op de rechte stukken onverhard. Op de met gras begroeide wegjes komt de fysiek tot zijn recht.

De 50 km gaat iets eerder naar links, op zoek naar het steentjesbos. Iets daarvoor op het parcours hebben ze voor hun eerste bevoorrading al het “Hellebos” doorkliefd. Hier is het laveren tussen de her en der uitgestrooide stenen, steeds op zoek naar het spoor met de minste weerstand.

De bevoorrading in Kampenhout zorgt voor de nodige spijs en drank. Een beetje op adem komen en de Kerstsfeer opsnuiven kan hier gewoon samen. Met dank aan de gastvrijheid van de eigenaar en ook de dames zorgen voor een aangenaam Kerstgevoel. Enkel voor de 50 en 58 km.

Het Snijsselsbos is op het lijf geschreven van allen die voor de 40 km kiezen. Een rechte streep bospad die we door dit stukje natuur nemen. Een leuke opwarmer voor een echte “Parijs-Roubaix” kasseistrook, mooi op het randje rijden lijkt hier de beste oplossing.

Tot hier de beschrijving voor de 3 langste afstanden. Niet dat we de 30 km mogen onderschatten. Het MTB’en is een goede en ontspannende manier om aan de fysiek te werken, een “even alles van de week” vergeten. Het parcours van de 30 km ideaal om hieraan te beginnen. Deze mannen en vrouwen genieten van het Schiplakenbos, van alle wegen en wegjes dicht bij de deur.

Alles komt samen aan de kerk van Schiplaken voor de grote bevoorrading. Hier komt de geur van de lekkere en warme soep je tegemoet. Even bijtanken met sportdrank, een wafel of een stuk fruit, hier kan het allemaal. Let op de wegenwerken hier in de straat! Voorzichtigheid de boodschap.

Wat daarna komt hoeven we niet te vertellen zeker! Het uithangbord van onze toertocht. Het “domein”. Hier zijn de parcoursbouwers erin geslaagd om via iets andere trajecten je op het verkeerde been te zetten. Let ook op de nieuwe terugtocht naar het voetbalchalet. Waar ben je?

Pech wens je natuurlijk niemand toe. De talloze pechpunten helpen je bij pech die je niet zelf kan verhelpen. Let op het nummertje en wacht geduldig op onze 2 pechwagens die je graag komen helpen. Hopelijk heb je 112 niet nodig! Laat je rijden!

De allerkleinsten die we niet vergeten volgen de blauwe pijlen op weg naar de korte drops in het sport-Vlaanderen domein. Kort draaien en keren is op het lijf geschreven van deze kerels…en meisjes.

Bijna 100 medewerkers zorgen voor een mooie omkadering.
2 December is een goede datum om naar Weerde te komen. Wij zorgen dat jullie enkel moeten fietsen, lekker afzien, draaien en keren en genieten van de babbel achteraf. Geniet van deze editie van 2018.
Neem een goede “Westmalle” maar vooral … Doe het sportief en hou het veilig. Ook na het verfrissend drankje.

2 december 2018, een dag om erbij te zijn. Van harte welkom.

2 thoughts on “Parcours Veldtoertocht 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.