Parcours:

Op onze wekelijkse tochten met de MTB rijden we rond als zijnde spionnen. Steeds op zoek naar wegjes en wegeltjes die we op onze jaarlijkse toertocht zouden kunnen serveren.

Voor het parcours van 2019 gaan we zelfs op pad in een gebied waar we nog nooit zijn geweest.  Het Dorent-Nelebroek is een gebied gelegen tussen de industriezone van Vilvoorde/Zemst en het centrum van Eppegem. Het zijn de 58 km en de 50 km die deze lus van 8 km gaan ontdekken, voornamelijk bestaande uit oevers van de héél oude Zenne en de Zenne. Weilanden strekken zich uit wat het geheel ruim maakt.

Klik hier voor meer detail!

Klik hier voor meer detail!

Daar waar beide langste afstanden aan de sluistoren in Weerde naar de bevoorrading rijden pal in het centrum, goed ontvangen voor een drankje en wafel in “Ons huis”. Het lokaal van de KWB Weerde. Gaat hier samen met de 50 en 58 km de 40 km op uitstap naar Hombeek. De Zennedijk op en af om aan de put in Hombeek te geraken. Na het rondje rond het water keren we langs de andere kant terug. Hier zorgen enkele plaatselijke “molshopen” voor spectaculaire afdalingen en testen de techniek van onze deelnemers.

Ook een MTB fiets mag op de fiets o strade, deze nemen we een paar keer en zeker om op een veilige manier over de E19 te geraken. Op een bepaald stuk waan je je zelfs ergens op vakantie. Richting de bevoorrading in Schiplaken razen we langs de autosnelweg, zoeven we rakelings naast de spoorbrug die naar de luchthaven gaat en rijden we door een kasteelpark, met bijhorend kasteel.

Na 15 km komt het parcours van de 30 km toe aan de kerk in Schiplaken om te genieten van een lekkere warme soep. De andere afstanden sluiten hier terug aan en kunnen op de grote stafkaarten even kijken wat ze gereden hebben en wat er nog wacht. Geen grote verrassing alhier. Het domein van “sport.Vlaanderen” ligt achter de hoek. Even van Parijs naar Roubaix op de kasseistrook en zo vlug mogelijk terug tussen de bomen. Eigenlijk is het domein een single-track paradijs, kort draaien en keren, en hopelijk op het rechte pad blijven. Altijd mooi maar soms redelijk zwaar is het stuk langs de waterlijn. Klieven door het zand of ploeteren door het zand ligt hier dicht bij elkaar.


De kids kunnen in Weerde ook zoals reeds vele jaren hun 17 km rijden. Ook voor de jongste zoeken we even de vijvers in Hofstade op.

Alle vrijwilligers doen hun best om het voor onze deelnemers naar hun zin te maken. Dus mag je hier niet ontbreken!

Het MTB Weerde team.

2 thoughts on “Parcours Veldtoertocht 2019

    1. Het parcours houden we exclusief voor 1 december. Op het traject zijn er werken aan de gang waardoor het geheel niet kan gereden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.