Parcours: Traject 58 km

Normaal gezien zouden we dit jaar op automatische piloot kunnen vliegen. Het parcours dat vorig jaar vorm kreeg kon rekenen op heel wat lovende woorden. Gewoon knippen en plakken, een ander jaartal en wij weg.

Na een in aller haast bijeen geroepen vergadering moesten we één en ander bijsturen. Om onze toertocht niet helemaal af te lasten kozen we in het coronajaar 2020 voor een online versie.

Het parcours is verkrijgbaar met vier afstanden. De 30, 40, 50 en 58 km. Deze kan je naar keuze gaan rijden. De GPX tracks moesten daarvoor een klein beetje worden aangepast. De bevoorradingen moeten niet worden aangedaan. Geen passage langs het lokaal van de KWB. Ook de doortocht door het dorp van Schiplaken kon uit het traject worden geschrapt. Wel spijtig want we verwennen onze bikers graag. Het vertrek aan het voetbalchalet van Weerde is ook geen echt vertrek en aankomst meer. Je kan op het parcours inpikken waar je zelf wil. Dit wil zeggen: geen bikewash. Gezellig napraten en gemiddeldes vergelijken is er helaas ook niet bij.

Hier en daar moet je op de tracks wel goed oppassen, het parcours komt soms akelig dicht tegen elkaar. Dus zorg ervoor dat je op het goede spoor blijft.

Zoals elk jaar is de doortocht door het domein van sport Vlaanderen een speeltuin voor elke fietser. Hier gebruiken we ten volle alle single tracks die er zijn. De passage over het strand is wel wat ingekort maar blijft ook in deze online versie bestaan. Hou het hier veilig en gooi geen afval in het groen. Alle afstanden komen hier doorheen.

Langs de Zenne richting Hombeek blijven we dit keer langs de rivier. Langsheen de zandwinningsput,  in de terugtocht kan je een zijsprong maken over de speelbergen die eerst links en daarna rechts liggen. Wil je van deze speeltuin gebruik maken, volg dan de track van de 58 of 40 km.

Het grootste natuurgebied van Zemst, het Dorent-Nelebroek is het decor voor wie voor de langste afstand gaat of kiest voor de 50 km. Hier kan je lekker “snel” gaan over de lange oevers van de waterlopen hier. Geniet van de stilte.

Hopelijk zien we jullie in 2021 terug maar dan terug in een “echte” versie.

Het MTB Weerde team.

One thought on “Parcours Veldtoertocht 2020

  1. Het parcours houden we exclusief voor 1 december. Op het traject zijn er werken aan de gang waardoor het geheel niet kan gereden worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.