Terwijl KWB Weerde in La Bresse in hopelijk goede omstandigheden van de bergjes aan het glijden was, trokken voorbije zondag drie Weerdse bikers op calvarietocht – ofte: een zware tocht, lastige klus – naar Pellenberg.

De lastige klus begon al met het passen van drie sportzakken, twee niet-gebruikte kinderzitjes en één fiets in de autokoffer – maar die karwei kregen we na wat puzzelwerk toch geklaard…

Bij het parkeren van de wagen vroeg een Pellenbergse autochtoon of we een koers kwamen rijden… tja, ’t is moeilijk bescheiden te blijven wanneer je er zo afgetraind uitziet als ons  😎

Met gestreelde ego’s vertrokken we in Pellenberg vanaf Het Hoogste Punt – makkelijk begin dus 🙂 … naar beneden, namelijk. De eerste klim volgde echter meteen, en prikte al onze dromen alweer stuk: het zou een stevig tochtje worden!

Het mag wel gezegd worden: de mannen van Pellenberg hadden hun parcours duidelijk goed opgebouwd en aangepast aan de weersomstandigheden! De paadjes rond de Chartreuzenberg waren zeer goed berijdbaar, mits een goed paar klimmersbenen, en alleen in het veld moest je zo nu en dan even uit de pedalen om met de voeten bij te sturen. Zelfs het Calvariebos te Lubbeek lag er goed bij – al bleef die tweede klim pijlrecht omhoog een lastige klus!

De laatste kilometers, eerder vlak, werden door de venijnige wind ook een lastig karwei… en dan moesten we natuurlijk nog terugkeren naar Het Hoogste Punt… Maar kom, meer dan 50km in de benen en geen druppel regen of vlokje sneeuw gevallen- ’t was alweer een tijdje geleden.

Volgende week bezoeken we onze collega’s van MTB Club de ZoenK te Oud-Heverlee, om hun 14de toertocht te gaan rijden: in het uitgebreid aanbod van tochten van 25, 35, 45, 55 of zelfs 65km vindt iedereen wel zijn goesting! Afspraak zondag 10 februari 2013, om 8u00 aan de kerk van Weerde. Ondergetekende zal niet op afspraak zijn wegens een skivakantie te Winterberg – maar Dimi of Raf zullen de geïnteresseerden wel opvangen!

Zoals (bijna) altijd rijden de thuisrijders ook een tochtje: zij spreken af om 9u00, aan diezelfde kerk.

2 thoughts on “De calvarietocht

 1. Ok, de thuisrijders hebben niet gereden, maar het weerbericht gaf nog vorst, en met al die regen de laatste week, had ik al helemaal geen zin. Ik heb ook geen duikerspak 🙂
  maar je mag me een watje noemen.

  grtz

  Chris

  1. Welk watje, rood wit of blauw? Met mijn warme sokken toch naar de startplaats gereden om daar “dappere Tom” tegen te komen!!!! Een tochtje gereden…..enfin t’ is te hopen dat die mens gene dégoût heeft gekregen na het zien van al deze wijsheid en kunde!!!!
   Luc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.