Geen rit voor mij op zondag, maar Dimi is wel gaan biken, en stuurde dit verslag, waarvoor dank:

Zondag 16/2: gisteren nog 5 à 6 beaufort, heerlijk met de wind vanachter maar anders stoempen. Vandaag zondag wisten we nog niet wat de pot zou ‘schaffen’ nochtans was de wind gaan liggen en ‘kalm’ in ’t hout’. Raf, Gilles en ik aan de kerk om 8u. Raf koos het hazepad in regio Kortenberg-Bertem.

Gilles & ik voor de hopelijk beter berijdbare wegen te Kalmthout. Daar hadden ze de heide voor ons geprepareerd, deze ‘préparé’ was er ook aan de start te Vleeshandel Van Gool met 40km als de koninginnenrit.

Het startte nogal saai met betonnen fietspaden die onze moteur warm deed draaien en dan doken we de heide in, singletrack op kambocht op zandstrook op wortelpartij op singletrack. Om uw vingers van af te likken! 

Na 17km aan de bevoorrading konden we rechts voor de 40km en links voor de 25km. Nog even eerst de lus van de 25km genomen en terug aangepikt aan de start van de heide, een déjà-vu  gevoel maar voor mij met minder goede benen. Uiteindelijk mooi uitgereden met +-52km op de gps-teller. De zandstroken nog even weggespoeld met een trappist en met het open schuifdak terug lekker cruisen naar huis met dat mooie lentezonnetje  (toch in gedachte)

Volgende week nog eens naar het Hageland, Gelrode meer bepaald, voor de MTB Toertocht van Team Third Wheel! Tochten van 27, 36, 47 of 63km. Afspraak zondag 23 februari 2014 om 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders zullen het nog minstens één weekje zonder Peter moeten stellen – gisteren nog gezien, en hij was aan de beterhand – maar dat houdt hen niet tegen om toch op pad te gaan: afspraak om 9u00 aan diezelfde kerk.

2 thoughts on “Kalmthout

    1. De oude vos gaan ze toch geen streken leren zeker! Ik heb gehoor dat jou tocht naar Brussegem perfekt was! Doe zo verder zou ik zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.