Thuisrijders… Op stap met “den ouwe”!

Een vleesje op het vuur, een visspiesje op de rooster, het kan al eens droog zijn. Achteraf dient er dan het nodige vocht toegevoegd te worden. Dit kan water zijn, voor de visjes, witte wijn of een goei pint om al dat lekkers door te spoelen. Soms al eens een pint of twee (?) …. Dan kan het al eens laat worden en “lekker gemarineerd“.

Op dat moment komt dan “Mega-Luc, den ouwe” op het toneel tevoorschijn. Niets in de mouw, niets in de hoed? Na een voorzichtige poging – “iets voorbereid, mannen?” – spraken de blikken boekdelen. Enfin, eigenlijk niets want er kwam geen enkele letter of komma uit de monden gerold.  Dan maar vertrokken voor een voormiddag Bloso pijltjes volgen, mooi meegenomen voor een controletocht.  Door het droge weer van de laatste tijd was het parcours goed berijdbaar, de plensbui van de vorige nacht zorgde ervoor dat we in de namiddag toch nog iets te doen hadden.  Mooie rit, lekker geamuseerd even napraten met het damesteam en dan….

Even nog een mededeling voor enkele bikers; we hebben dus zondag de groene en blauwe pijlen gevolgd!!!!!!

Uitrijders… Breedhout

In Breedhout, daar is het altijd goed, daarom keren we er jaar na jaar ook weer terug, met 5 man: Gilles (onze met glans geslaagde student), Dimi, RonnyKathleen, en ikzelf.

Onze wegen scheiden al snel:  Ronny en Kathleen deden een rondje van 35km, Gilles, Dimi en ik begonnen aan de 85km. Die langste ronde bestond uit een eerste lus van 53km: die bracht ons snel over Halle tot in Waals-Brabant (Ittre, Wauthier-Braine), waar de klimmetjes elkaar snel opvolgden… hoewel Gilles het enkele weken kalmer aan deed, reed hij toch vlot de heuveltjes op! Weinig volk op het parcours, wegens vakantie en het aangekondigde slechte weer… maar gelukkig hielden we het lang droog – een eerste korte bui kregen we aan de 2de bevoorrading… ’t was snel voorbij, maar de laatste klimmetjes en vooral afdalingen lagen er meteen lekker glad bij!

Een val door een slecht werkende voorrem weerhield Dimi ervan om het tweede deel van de 85km  (= de lus van 35km, die Ronny en Kathleen ook gereden hebben) aan te vatten. Gilles en ik keken even naar de lucht – al wat minder donker – en dachten dat het nog wel droog zou blijven, dus gingen voor de full monty… Helaas, nog maar pas aan die lus begonnen, en daar vielen de eerste druppels al. Geen nood – die enkele druppels konden we wel aan… maar bijna halverwege de lus van 35km werden de hemelsluizen volledig open gedraaid! Op enkele minuten tijd stond het water in onze schoenen, en werden de veldwegen glibberige beken… het zwaarste en mooiste stuk hadden we al gehad op de lus van 53km, dus besloten we dat het genoeg was geweest, en keerden we langs het asfalt terug – toch nog 77km op de teller!

Aan de finish vlug de fiets afgespoten, en snel onder een lekker warme douche weer op lichaamstemperatuur komen… en zo waren ook de uitrijders op hun manier “lekker gemarineerd“.

Volgende week…

… is het zomervakantie!

Dat wil zeggen dat het moeilijker wordt om af te spreken… vakanties, gemarineerde BBQs op zaterdagavond, andere buitenactiviteiten…

De thuisrijders kunnen elke zondag blijven afspreken om 9u00 – maar of en hoeveel volk er zal staan, dat hoor je wel van Peter.

Voor zij die op verplaatsing willen rijden – ik heb volgende MTB planning gemaakt voor de zomermaanden:

Dit alles onder voorbehoud… the usual suspects zal ik wel op de hoogte houden van uur van vertrek. Als je eens mee met de uitrijders wil: stuur een mail naar bart.decadt@gmail.com!

Op zondag 14 september beginnen we dan aan een nieuw winterseizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.