Thuis… Neder-over-Heembeek met gemengde gevoelens…

Na een paar daagjes het hooggebergte was het tijd om terug een tourke rond de kerk te rijden. Voorlopig nog zonder Denis, Werner en Louis maar wel met nieuwkomer Tom, Koen (broer van Hans) en Bart. Die laatste had zijn racemonster voor het winterseizoen gewisseld voor een Cube modderwreter :mrgreen:

Eerst het Populierendal in Vilvoorde gevolgd door het Parc Orban nabij de Drie Fonteinen en vanaf dan liep ongeveer alles fout. Er lag één nagel van 7cm in het bos en Hans vond hem helaas. Na wat getrek om zijn band eraf te krijgen konden we toch verder maar niet voor lang. Volgend slachtoffer Alexander, body van achterwiel kapot en werd het dus trekken en sleuren, met en zonder band, om hem thuis te krijgen. Voor Weerde wou Geert nog een borduurke afspringen en lap nog een snakebite erbij en een laatste verplichte stop tot gevolg.

Op verplaatsing… De Zennevallei

Héél véél afzeggingen ontvangen, dus ik wist dat ik moederziel alleen op pad mocht gaan in Pepingen! Pittig tochtje: 74km met 1175 hoogtemeters. Nog nooit vanuit Pepingen gestart, maar de eerste 30km waren bijna een exacte kopie van de tocht van Halle-Breedhout… daarna deed de tocht wel minder gekend terrein aan: veel bospassages in Braine-le-Château, Wauthier-Braine, Ittre & Virginal-Samme, met zo nu en dan behoorlijk technische afdalingen & klimmen – één afdaling zelfs te steil naar mijn goesting…  😳

Volgende week hopelijk geen bacchanale familiefeesten, weekends of pretparkuitstappen, en weer met het gezelschap op stap!

Volgende week…

De weergoden zullen ons alvast minder goed gezind zijn dan voorbije zondag… maar dat houdt ons niet tegen om toch weer op pad te gaan, en deze keer zullen de thuis- en verplaatsingsrijders dat nog eens samen doen: vanuit Weerde rijden we langs de Zennedijk naar Rumst, waar we kunnen aansluiten op de 35km toertocht van WT Waarloos (zal +/- 55km in totaal zijn).

Op de 35km kan je dan kiezen voor een technische passage door De Schorre te Boom (een paar – weliswaar zware – kms extra), en de marathonliefhebbers kunnen er nog een extra lus aan breien langs Heindonk & Willebroek (dan kom je ergens tussen de 75 en 80km uit).

Om de kerk in het midden te houden: afspraak zondag 29 september om 8u30 (!) aan de kerk te Weerde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.