Thuisrijders reden naar Willebroek

Met 9 stonden we aan de kerk, zelfs Denis had na zijn decadent cruise tochtje op een 4-master de voetjes terug op de grond (of moet ik zeggen pedalen). Geen hoogtemeters deze week maar eerder netels en hoge grassen op onze tocht naar Willebroek. Langs de Zenne ging het dus noordwaarts met een forse wind die uit alle richting scheen te komen. Eens ter hoogte van Hazewinkel dacht ik een shortcut te nemen achter de chalets maar de snodaards hadden gezorgd voor hekkens met de nodige touwen dus was het afstappen geblazen. Ik had ook vooraf een paar nieuwe kronkels voorzien in de Biezenweiden maar ook daar deed een bord verboden voor honden en fietsers ons rechtsomkeer maken … zut alors … Och, de fauna en flora kan er maar beter van worden, toch?

Via de gekende Eglegemvijver reden we terug huiswaarts en na een 42 tal km konden we nog wat nakaarten met een frisse pint.

Zaterdag ga ik een terras uitbreken met een Hilti van 41J slagkracht. Ik ga dus de zondag gebruiken om mijn lichaam terug trillingsvrij te maken en ga dus passen. Geen nood, Dimi wordt stilaan Basecamp/Garmin kampioen en gaat jullie gans België laten verkennen!

Uitrijders… Banneux

Banneux – na enkele verschijningen van de Heilige Maagd Maria zeer gekend als bedevaartsoord… maar je kan er ook de Heilige Ardeense Paden betreden met je bike!

IMG_6417Guido en ik vetrokken er voor een tocht van 45km (1100hm) resp. 65km (1630hm), met meteen een pittig begin: 3 x klimmen in de eerste 10km, en de laatste was al behoorlijk technisch… even dacht Guido De Heilige Maagd te zien, maar het bleken condensdruppels op zijn bril te zijn, die na een korte adempauze alweer verdwenen waren.

Het werd een knappe tocht met een goed evenwicht tussen natuurpracht, fysieke inspanning en fun: lange klimmen, snelle afdalingen en af en toe een technische uitdaging, langs enkele parels van de Ardennen: La Vecquée, La Charmille de Haut-Maret & de Ninglonspo, en Bart kreeg er nog een rustige klim tot 570m hoogte naar een uitloper van de Hoge Venen bovenop!

Nakaarten deden we met een pain saucisse, een donkere Leffe en een kort gesprek met enkele locals, die het onvoorstelbaar vonden dat we helemaal naar de verre Ardennen waren afgezakt…

Volgende week…

De uitrijders hebben twee opties: een sympathieke en stevige toertocht in Lesve (zie verslag 2013) van 30/40/50/60/70km met max. 1550hm, of de Hagelandse Chrono (80 of 50km racen – maar zonder voorinschrijvingen kan je pas na 10u starten). Bart gaat naar Lesve: afspraak aan de kerk te Weerde zondag 7 juni om 7u30!

De thuisrijders spreken af om 9u00, voor een lokale tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.