Thuis… Zemst-Laar

Zondag reden we voor Mali bij onze buren in Zemst-Laar. Voor het eerst was buurman Dominique ook van de partij.

Ideaal weer, beetje strakke wind, en stoffige velden. Kathleen mocht er echter niet lang van genieten. Na 2 “slangebeten” op amper 500 m afstand van elkaar, waren de reserve 29’er banden helaas op. Moraal van het verhaal: er moet meer 29’er worden gereden, of tubeless zou Bart zeggen! 😎 Of toch maar 27,5? En wordt dit dan het nieuwe 26″? We zullen het eens aan onze leider Luc moeten vragen. Die had zelfs mijn vriend reeds “aangestookt” om mij op zaterdag vol te proppen met alcohol :mrgreen:

Wel, die jenever heeft het verschil gemaakt. Average moving speed: 21,2 km/h, het ging verbazend goed vooruit … met Geert, Alexander en Dominique als trekkers. De ene met al wat grotere wielen dan de andere … als het bolt dan bolt em, zei ie, en weg was em.

TTZemst_Laar

Klik op de foto voor een grotere afbeelding.

Op verplaatsing… Haversin

Lekker weertje, zondagochtend, dus Raf, Dimi en ik trokken naar Haversin, voor de 18e (!) Porte Des Ardennes! Raf en ik reden de 68km in chrono-modus: Raf vertrok als een pijl uit een strakke boog, mijn boogje stond iets minder strak gespannen. Dimi deed het nog wat rustiger in toertochtmodus op de 55km, maar moet wel eens leren zijn helm niet te vergeten  🙄

Het parcours verveelde geen moment: afwisselend, een beetje veldwegen, een heel klein beetje asfalt, maar vooral heel veel bos, en zo nu en dan eens een heerlijke singletrack. Aan positieve hoogtemeters ook weer geen gebrek met een paar langere klimmen en een paar steilere klimmen, en de negatieve hoogtemeters in de afdalingen waren vooral fun en snel, met hier en daar eens een technische moeilijkheid.

Na 3u15 minuten stond Raf alweer aan de start – goed voor een knappe 9de plaats (tja, die 29’er, hé) – en ik was goed op weg om op +/- 4 uur binnen te zijn… maar helaas: aan de allerlaatste afslag op ’t parcours, op 1km van de start, lag ook het begin van het 20km parcours – met een groepje van 4 die afslag volledig gemist, en aangezien dat 20km parcours ook volledig afgepijld was, onze fout pas ingezien na meer dan 4km in vooral dalende lijn! Langs de baan nog naar de start gereden, maar natuurlijk meer dan 30 minuten straftijd aan mijn broek 🙂 Dimi en Raf zaten ondertussen al fris gewassen op ’t après-bike terras te genieten van een plaatselijke toverdrank.

Volgende week…

Volgende week zondag 23 juni kan je weer een ritje onder de kerktoren rijden: afspraak om 9u00 aan de kerk van Weerde.

Op verplaatsing wordt er ook gereden, maar naar waar is nog onduidelijk: bij een beetje redelijke weersomstandigheden ga ik me voor het eerst eens aan de Raid des Hautes Fagnes (te Malmédy) wagen, en Raf waarschijnlijk ook, maar bij te hevige regenval de komende dagen verkies ik toch een tochtje dichterbij – bijvoorbeeld de 4° VTT du Petit Godefroid te Baisy-Thy. Meer info volgt in de reacties bij dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.