Voorbije zondag reden we dubbel lokaal: een eerste groepje (Patrick, Guido en Koen) reed met Bart richting Rijmenam, Keerbergen en Bonheiden.

Een ritje ineengeknutseld door stukken van de toertochten in Bonheiden aan elkaar te plakken… en hier en daar aan elkaar te verbinden met een wegje op de kaart eruit gepikt – altijd een risico, maar op een te modderige passage aan een brugje na, weliswaar in een prachtig stukje natuur, geen enkel probleem. ’t Ging van het ene singletrack bosje naar het andere – maar het moet wel gezegd: pijltjes volgen op een toertocht is toch iets makkelijker dan een in alle richtingen splitsend pad te volgen via een lijntje op het scherm van het GPS toestel. Maar kom, zonder ongelukken raakten we met bijna 60km op de teller terug in Weerde – nu ja, een door het bladerdek venijnig verstopte put-borduur combinatie liet Patrick toch nog met het asfalt kennismaken!

image

Een tweede groepje, op sleeptouw genomen door Peter, moest de kelk legen tot op het bot.

Iets wat je nooit moet doen is na Kerst, Nieuw, eten, drinken, weinig slapen en een druilerige week een ritje van 40km door de modder plannen. Het begon al met het Moorbos in Elewijt, moor was er wel, zelfs de asfalt naar de Broekstraat zag eruit als de Barebeek. De zon in onze ogen, de wind voorop en de modder onder ons wielen. Het bosje in Berg, met zijn zompige ondergrond had ook iets van een varkensstal, waar je met moeite door kwam. Kathleen vond dat ze amper rechtop kon blijven maar een lekke achterband zat er wellicht voor iets tussen. 🙂 En dan de préféré van Ronald, het Silsembos, niet doen na een periode van bezinning. In Veltem vonden Luc (die vroeger thuis moest zijn), Kathleen en Ronald het welletjes en keerden rechtsom. Dimi en ikzelf dan maar alleen verder.

Van Veltem ging het richting Buken en over Relst terug richting Elewijt. Na 30 km mijn drinken op, en ook mijn figuurlijk vat leeg. Het was goed geweest voor de eerste rit van 2016. Ik was blij dat ik thuis was. Ik spaar jullie de gemiddelde snelheid.

Morgen 17 januari met knielaarzen, sjerp, handschoenen en muts aan de kerk? Nog steeds geen toertocht – het aanbod is te mager, en de 50l/m² water die er de voorbije week uit gevallen zijn, kunnen alleen maar voor extreme bagger en onnodige kosten aan het materiaal zorgen. Dus weer een dubbeltje lokaal…

Om 8u30 starten we met een ritje van om en bij de 60km, aan gematigd tempo – ’t zal waarschijnlijk glad zijn…

Om 9u00 kan je starten met een rit van om en bij de 40km, aan een iets rustiger tempo.

One thought on “Dubbelspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.