Op verplaatsing… Thuin

Voorbije zondag met slechts 2 man (Gilles & ik) alweer de taalgrens over – wat verder deze keer, naar Thuin, in Henegouwen. Een dik uur in de wagen, maar het loonde meer dan de moeite! De singletracks groeien daar aan de bomen, en bomen – en dus bos – hebben ze daar ook genoeg!

Na een korte opwarming door het veld, zaten we tot aan de eerste bevoorrading 10km lang in het bos: het ging op en af, door mini-beekskes, over boomwortels – kortom een track met hoog fun-gehalte. Daarna kwam er meer afwisseling: zo nu en dan een veld- of asfaltweg, maar toch vooral bos en singletrack… en… veel korte maar v*rd*md steile klimmetjes! Gelukkig komt er na de klim de afdaling: vaak snel en plezant, maar toch drie keer eens goed moeten slikken  😕 en met de poep tegen de achterband naar beneden… 👿  eentje helaas te voet moeten doen… 😐 Nog eens tijd voor een dagje techniek?

Met bijna 66kms, 1300hms en 17,2 gemiddeld, stonden we voldaan aan de finish – nu ja, Gilles die kreeg er niet genoeg van en begon dan maar andere pijlen van god-weet-welke tocht te volgen… Na een extra afdaling… en dus een extra klim 🙄 had hij het toch door!

Doe bij dit alles nog het zalige, ideale weer bij, een massa volk die goed verspreid was, en een relax sfeertje, en je weet: we hebben een goede zondagvoormiddag gehad! In Thuin zien ze ons nog wel eens terug!

Thuisrijders…Beigem

Het is zowaar de tijd van het jaar. Sommige zoeken de zon op, andere de sneeuw, en nog andere trekken eens een ander truitje aan. Misschien betaalt de voorzitter wel en goede premie om hem toch binnen de rangen te houden … luc

Stefaan was niet echt onder de indruk van die fel rode kleuren soit, terug naar de orde van de dag.

Aan de kerk dus weinig volk. Vier man en een dame, en dit heeft zo zijn voordelen. Want je kon kiezen waar we naar toe reden, to Ha8 of not to Ha8. Geen Haacht dus, maar Beigem: 12km langs brede asfalt zagen we niet echt zitten, dus werd het Beigem. Een ritje zonder uitschieters, zo eentje waar alles gesmeerd liep, geen platte tjoepkes, geen valpartijen, en ook geen trage wegen. Ah nee, die had de boer lekker omgeploegd, en zelfs een Sandman zou het hier moeilijk hebben. Ik denk dat het de eerste keer was dat iedereen zelfs op een vlak droog parcour van de fiets moest. Kathleen waagde zich nog even om te zeggen “wat is het probleem” maar dat werd snel duidelijk … Akkers omgetoverd in zandbakken, het moet niet altijd modder zijn.

Ondertussen krijg ik stilaan versterking. De Luc wordt Basecamp champ, de Werner gaat GPS cursus volgen, ik kan straks gewoon achteraan bengelen zonder mijn hoofd te bukken.

Volgende week… Rillaar

Komende zondag kunnen we op verplaatsing gaan rijden in Rillaar: daar vindt de 15e MTB Weekend Happening plaats. Naast gewone tochten van 25, 36 of 46km, zijn er ook de marathonafstanden van 65 en 82km te rijden, met de nodige hoogtemeters, 1020 en 1230 respectievelijk. Afspraak zondag 13 april om 8u00 aan de Weerdse kerk.

De thuisrijders doen weer een tochtje rond de kerktoren: afspraak om 9u00.

En dan nog dit… KWB Weekend

Van 16 tot 18 mei vindt het jaarlijkse KWB gezinsweekend plaats, te Arbrefontaine, op een boogscheut van Lierneux. Mountainbiken (MTB paden in overvloed daar ), wandelen, aan de toog hangen, alles wat een mens kan bekoren passeert de revue. Doen zou ik zeggen.

2 thoughts on “Vroege Bierf€€sten

  1. wel naar ha8 geweest ma mijn paard kon ni wachten tot 9 u had dan ook 90km op den teller staan als straf van mijn ongeduld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.