Tijdens een warme zomeravond ergens eind augustus. Met vijf ridders zaten we aan een rechthoekige tafel, trekken we ten strijde of bergen we de zwaarden op. De kaarten oogden niet ongunstig, het was vooral de onzekerheid die ons parten speelden.

Uiteindelijk haalde het verstand het van het grote hart om de 25 ste editie niet te laten doorgaan in zijn vertrouwde vorm. Wat later dan wel een goede beslissing bleek te zijn. De tweede golf deed half september zijn intrede.

De wil om iets te doen was echter veel te groot, het hele evenement af te gelasten was geen optie. Vanaf dan was het een stap in een heel onbekende wereld. Een online versie moest de mountainbike microbe in Weerde levendig houden.

Het parcours werd aangepast, de bevoorradingen moesten niet worden aangedaan. GPX tracks werden aangemaakt voor de verschillende afstanden. Een online inschrijvingstool zag zijn levenslicht. Tussen half november en half december konden de liefhebbers hun hart ophalen langs de Weerdse kronkelende wegen. Het gebeurde echter allemaal buiten ons gezichtsveld en waarnemingen. Geen contente gezichten te zien op de wegjes en bevoorradingen. Geen vertellingen bij een drankje in de kantine, waar de heldendaden over de tafels rolden. Stilte in Weerde, of toch niet hoorbaar.

Voor ons was het wel een waardige MTB toertocht Weerde. Met 250 online inschrijvingen konden we het toch een succes noemen. Op voorhand hadden we dit aantal genoemd.   We hopen echter dat veel meer mensen genoten hebben van de groene omgeving van Zemst.

Hopelijk vertrekken de virussen met stille trom en doen de vaccinaties hun werk naar behoren. De organisatoren staan alvast te popelen om van 2021 een fantastische editie te maken.

Tot dan.