Regen, daar kan ik niet tegen. En op mijn hoofd leg ik een blad…

De timing, in het dagelijkse leven niet onbelangrijk, zat niet mee. Toen we om 6.15 uur naar ons voetbalchalet reden was het nog droog. Toen de fietsverlichting aanging rond 6.30 uur om aan onze controletocht te beginnen, begonnen de eerste regendruppels te vallen. Op het moment dat de kassa’s opengingen om de eerste bikers te ontvangen, lagen de straten er al nat bij.

Klik op foto voor meer beeldmateriaal van Bart

Het zal wel zo zijn dat er velen met veel goesting om te fietsen, het gordijn of rolluik terug dicht deden bij het zien van al dat neerdwarrelende water. Spijtig voor ons maar heel begrijpelijk.

Het laat zich dan ook zien aan het aantal bikers, dit jaar een totaal van 675. Deze konden wel genieten van een heel compact parcours, drassig nooit echt slijkploeteren. Het beperkt aantal deelnemers lag ons geen beperkingen op bij de bevoorradingen. Naar goede gewoonte was er veel keuze uit wafels en koeken, ook bananen en appelsienen lagen te wachten. In Schiplaken stond de lekkere soep te dampen.

Klik op foto voor meer beeldmateriaal van Chris

Bijna 100 vrijwilligers deden hun uiterste best om het voor de rijders zo aangenaam mogelijk te maken. Aan iedereen een welgemeende “ dank je wel”.

Volgend jaar nemen we dit parcours nog eens helemaal door, geen grote wegen over, we blijven dicht bij huis. De vaste waarden, het hellebos , snijsselsbos en langs de rand van het steentjesbos blijven van de partij. De nieuwkomer van dit jaar, het liesbethbos, heeft zijn waarde bewezen.

De veldtoertocht van 2017 zit er weeral op.
We hadden graag wat meer volk gezien voor Zemst for life. 675 deelnemers in d’Hel van Weit, dat is qua opkomst een dieptepunt bij regenweer! Het kunstzinnig vernieuwd parcours mocht er zijn, ondanks de natte herfst nog goed berijdbaar.

Laat de weergoden ons gunstig gezind zijn. We verwachten jullie allemaal in 2018. Zet alvast 2 december in jullie agenda.

Tot dan!