Parcours: Traject 59 km

Het parcours is verkrijgbaar met vier afstanden. De 35, 44, 53, 59  én 67km gravel. Deze kan je naar keuze gaan rijden.

De paadjes en wegjes liggen er nu nog verlaten bij maar zijn klaar om veel sportievelingen te ontvangen. Het heeft veel te lang geduurd dat in Weerde, op de eerste zondag van december, het bruiste en wemelde in de buurt van het voetbalterrein.

Het vertrek is reeds gekend, aan de voetbal van VK Weerde, Galgenberg te Weerde. Rond 9 uur staan de parkings al goed gevuld en de mensen aan de inschrijving doen hun best om de stroom van inschrijvingen te verwerken. Een geoliede machine!

Je kan kiezen tussen 4 afstanden. Na het vertrek hoef je maar de geel, zwarte pijlen te volgen. Op het parcours staan de splitsingen zeel goed aangegeven. De keuze is aan jullie: 35, 44, 53, 59  én 67km gravel.

Kies je voor de langste afstand, dan neem je de single-tracks van het Dorent-Nelebroek, alsook de lus die rond de vijver in Hombeek gaat. De 50 km laat de lus rond de vijver links liggen.

Is de afstand van 40 km iets beter geschikt voor je fysieke paraatheid? Dan rijd je niet door het grootste natuurgebied van Zemst, wel richting Hombeek om ter hoogte van de kapel ‘het Hammeke”, de technische tracks te nemen.

Voor de genieters is er een 30 km voorzien. Hier komt het niet aan op de snelheid, wel om de natuur in en rond Zemst te bewonderen.

Ook de kids komen aan hun trekken en krijgen een parcours op maat aangeboden. Deze rijden ook door het Sport.Vlaanderen domein.

Alle afstanden komen door het Sport.Vlaanderen domein. Het zou te gek zijn om dit prachtig gebied niet door te rijden. De totale afstand is hier een achttal kilometer. Garant voor fun en technisch vernuft.

Als organisatie vragen we wel om de wegcode te respecteren. Onderweg geen vuilnis weg te gooien en respect te hebben voor elkaar en de natuur.

Van harte welkom!

Het MTB Weerde organisatie team.

One thought on “Parcours Veldtoertocht – graveltocht 2023

  1. Het parcours houden we exclusief voor 1 december. Op het traject zijn er werken aan de gang waardoor het geheel niet kan gereden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.