Parcours:

Het parcours is verkrijgbaar met vier afstanden: 35, 44, 53, 59  én 67km gravel. Deze kan je naar keuze gaan rijden.
Wegens de al te natte weersomstandigheden zal het evenement voor jullie veiligheid en om materiaalpech te reduceren ingekort worden van vijf naar drie aangepaste parcours van 35, 53 km én 67 gravel! 
Dank voor het begrip!

Het gebruik van de fiets GPS is reeds goed ingeburgerd. Hiervan maken we, als organisatoren, gebruik van om een GRAVEL-tocht te organiseren. Deze is enkel te verkrijgen en te rijden op GPX-track. De inschrijving en betaling gebeurt via dit google document. Deze tocht volgt hoofdzakelijk de contouren van onze MTB tocht. Volg niet de pijlen maar het gekleurde lijntje op de fietscomputer.

De gravel rit is 67 km lang en maakt gretig gebruik van de grind paden in de streek. Langs de boorden van de Zenne richting Hombeek kan , diep over het stuur gebogen, snelheid gemaakt worden. Behendigheid en controle over de bike is er nodig langs de slingerpaadjes in het Sport Vlaanderen domein. De gedachten mogen hier niet afglijden naar hersenspinsels en, “wat moet ik morgen nog doen”, dingen. Op het rechte pad blijven is hier niet klakkeloos rechtdoor maar langsheen de bomen het wegje volgen.

De afstanden voor de MTB toertocht zijn dit jaar 35, 44, 53 en 59 km.

Traject 59 km:

Het bos gelegen ten zuiden van de vertrekplaats aan de voetbalkantine van VK Weerde komt terug het parcours in. Als je goed uitkijkt zit hier ergens de duivel verscholen achter de bast van een boom. ’s Morgens vroeg als de nevelen tussen de bomen slingeren voel je zeker nog de aanwezigheid van dit wezen. Hou je fiets hier zeker goed op de weg en dwaal niet af, de grachten lijken niet diep maar zuigen je naar de donkere spelonken van het Hellebos!

Fietsers die regelmatig toertochten rijden kennen ondertussen wel het concept van tochten. Je volgt de zwart-gele pijlen met VWB logo en onderweg kies je de afstand die het beste bij je mogelijkheden of behoeftes liggen. Deze zijn zoals alle jaren zeer goed aangegeven en voorzien van herhalingsborden. Bij pech maak je gebruik van de pijlen met pechnummer op om je locatie te bepalen. Wij brengen je behouden en wel terug tot bij de start en aankomstplaats.

Tijdens de tocht zetten we ook graag onze toeristische troeven van Zemst in de spotlights. Het weidse zicht in het natuurdomein Dorent-Nelebroek, de geheimzinnige ruïne van de sluistoren en de meanders van de Zenne. Geniet zeker langsheen de boorden van het stand in Hofstade. De totale afstand is hier een achttal kilometer. Garant voor fun en technisch vernuft.

Als organisatie vragen we wel om de wegcode te respecteren. Onderweg geen vuilnis weg te gooien en respect te hebben voor elkaar en de natuur.

Van harte welkom!

Het MTB Weerde organisatie team.

Een gedachte over “Parcours Veldtoertocht – gravelride 2023

  1. Het parcours houden we exclusief voor 1 december. Op het traject zijn er werken aan de gang waardoor het geheel niet kan gereden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.