De veldtoertocht van 2014 zit er weeral op. 1418 deelnemers in d’Hel van Weit, dat telt in het jaar dat we de grooten oorlog herdenken! bedankt allemaal en tot 6 december 2015 voor onze 20 ste editie… klik op de foto voor de foto’s van Bart.MTB_spandoek

Medewerkers 96 keer bedankt voor 1418 tevreden deelnemers. Zonder jullie was dit niet zo’n geslaagde dag geweest zonder problemen. Thx! klik op de foto voor de foto’s van Willy.mtb Verbruggelingen

 

Beste medewerker van de 19e MTB toertocht door d’Hel van Weit,

Hartelijk en oprechte dank voor jullie medewerking op deze 19e editie. Jullie waren met 96!!

Na maanden en weken (de ene week – vooral de laatste weken – wat meer, de andere wat minder) van voorbereiding was het op 07-december zover: de 19e ‘Hel van Weit’.

Met 1418 deelnemers ((voor-)oorlogse aantallen) mogen we spreken van een onverwacht succes en met de positieve commentaren op de fora en een evaluatie van 87% (konden we dit percentage maar halen op ons schoolrapport ;-)) kunnen we alleen maar spreken van een geslaagde editie.

20 maal dank voor jullie medewerking om de biker (dit jaar ook wel ‘ene van 14-18’ genoemd) een aangename voormiddag te bezorgen. En die liep als volgt

Dank om met de kippen op te staan zodat hij zijn vehikel op 4 wielen veilig kon wegstallen
Dank om tot 1000 maal toe te zeggen waar die vermaledijde box van daglicenties staat aan de inschrijvingen. (zie ze blinken op http://youtu.be/LZjDrwFUuIA)
Dank voor het ophangen, controleren, nogmaals controleren en -na amper 4 uur gebruik- afbreken van de ontelbare blauwe, gele, splitsing, gevaar, pechtpunt, parking, inschrijving, start, ludieke – en wie weet wat nog allemaal – bordjes op en rond het parcours.
Dank om de gure wind te willen overwinnen om de biker en automobilist veilig door het verkeer te laveren. Hun uitstekende werk/arm kan je zien halfweg http://youtu.be/HlyNZ7qIoEs)
Dank om ten velde de gebeurtenissen vast te leggen en vereeuwigen op de gevoelige plaat (link: https://www.mtbweerde.be/2014/12/veldtoertocht/)
Dank om, nadat het energiepeil van de biker – na het doorkruisen van de mooiste stukjes landschap rond Weerde (zie http://youtu.be/V9yeQDRchI4 en http://youtu.be/jeVY2feinSo) – begon te dalen, 2 werken van barmartigheid uit te voeren: hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven (sorry dat we geen 7 smaken drank voorzien 😉 ) aan de bevoorrading. Hier het bewijs van hun aanstekelijk enthousiasme: http://youtu.be/UT4zRN_l4jQ
Dank om de gesneuvelden ten velde te willen ophalen. Sorry, voor jullie was het reeds maandag en staking: geen werk!
Dank om al de medewerkers op het terrein een hart onder de riem en een koek in hun mond te willen steken
Dank om heel de voormiddag koude en – vooral – natte voeten te verdragen, en de werking van een tuinslang ui te leggen aan de afspuitstand.
Dank om met verkleumde vingers die verdomd kleine strips vast te maken rond die wirwar van kabeltjes bij de fietsbewaarstand.
Dank voor het verkopen van de bonnetjes en het antwoorden op alle soorten vragen: waar ist toilet, waar moeten we ons inschrijven, waar is die – vermaledijde – box voor daglicenties (daar is ze weer), is er EHBO, en waar is die dan?
Dank voor de bikers te voorzien van het nodige gerstennat, een goei pens, broodje of tas soep na de tocht in de chalet.
Dank voor het rondbrengen en bedienen van de moegestreden zittende 14-18’ers: het land is u dankbaar!
Dank om – terwijl de biker thuis vanuit zijn luie zetel Tom Meeusen ziet winnen in Overijse – de chalet weer te doen blinken als ‘nooit’ tevoren!

Bij die voormiddag bleef het natuurlijk niet, daarom:
Dank voor het klaarzetten en inkleden van de chalet en omgeving
Dank voor het afhalen van allerlei materiaal ten velde
Dank om de puzzel van sponsors weer op de affiche te krijgen
Dank om uw zondagnamiddag en maandagvoormiddag op te offeren voor het opkuisen en wegzetten van het materiaal

Dank aan al diegenen die meegeholpen hebben aan een andere taak: dank aan de onbekende soldaat!

Op naar 06-12-2015 voor de 20e editie van de hel.

PS: Ook dank aan de partners en kinderen die alleen de Sint hebben moeten ontvangen.
PS2: filmpjes zijn van een deelnemer

Raf