Bitterkoud.

De veldtoertocht van 2016 zit er weeral op. 1303 deelnemers in d’Hel van Weit, dat telt! 

De vroege starters hadden af te rekenen met een grijs vertrek maar tussen de boomkruinen verscheen al spoedig een mooie winterzon. Een goede muts en handschoenen waren zeker nodig want het was bitterkoud. Bevroren drinkbussen en drinkzakken het gevolg. Warmte moest komen vanuit ons eigen lichaam, warmte voortgebracht door onze spieren die de pedalen voortstuwden. De pedalen die de wielen over het parcours dreven. Een tiental dagen, zonder noemenswaardige regen, en oostenwind hadden de single-tracks en wegjes mooi in een bikers plooi gelegd. Het lag er snel bij, je kon een stevig tempo aanhouden. Een stevig tempo, een laagstaande zon en pijlen, niet altijd een goede combinatie!

Het gekozen traject had vorig jaar al zijn goede kanten laten zien. Zeker de moeite om er dit jaar nog even van te genieten. Richting Haacht, ver van huis, mooie uitdaging. De vaste waarden van het Snijsselsbos en het Hellebos komen altijd tot hun recht. Het “Sport Vlaanderen” domein behoeft geen commentaar. Hier zit alles in wat een bikers-hart kan wensen.

Zonder onze talloze medewerkers kunnen we dit niet klaarspelen. Daarvoor een welgemeende dank aan allen die, hoe klein ook, hun steentje hebben bijgedragen tot een mooi succes. Van de afspuitstand tot de inschrijving, van de bevoorrading tot de seingever, van de fietsenstalling tot de pechwagens.

Met een goed gevoel gaan we nu beginnen dromen van de 22 editie. Nieuwe uitdagingen zoeken maar ook met diezelfde kracht verdergaan om het onze MTB’ers naar hun zin te maken.

Van harte welkom op 3 december 2017 in Weerde.