Bange nachten.

Tijdens het plaatsen van de spitsingsborden op vrijdag zag het er mooi uit. Geen regen, en zelfs een herfstzon kwam af en toe piepen. Het weerbericht gaf wel niet veel hoop, alle regensluizen zouden openstaan. Het begin van een bange nacht. Na de afpijling op zaterdag en het klaarzetten van het voetbalchalet begon het te regenen. Het begin van een tweede bange nacht. Regelmatig de buienradar nakijken zorgde ook al niet voor de nodige rust. Het kletteren van de regen tegen het nachtelijke raam al zeker niet.
Na de toertocht zagen we enkel gelukkige gezichten. Het parcours lag er geweldig “ mountainbike” bij. Geen ploeterpartijen dit jaar, met dank aan de droge zomer. Wat ons opviel was dat het er helemaal gemoedelijk aan toe ging. Er hing als het ware een sfeer van rust. De gemachtigde opzichters werden door de bikers bedankt voor de veilige oversteek. Geen rommelige toestanden bij de bevoorradingen maar geduldig aanschuiven voor de nodige verfrissing en versterking. Onze afspuitstand kreeg de lof die ze verdiende. Een propere fiets als bedanking.
Geel – zwarte pijlen leidde de fietsers doorheen het prachtige groen van de streek. Doorheen de herfstbomen stonden de splitsingsborden waar de ene zijn gevoel volgde en koos voor de 40 km , de andere de overmoed volgde en voor de 58 km vertrok maar besliste om bij de splitsing de 50 km te kiezen. De genieters dachten al aan de lekkere pens met broodje of pint toen ze de 30 km namen. Een goede keuze. Enkele dappere kinderen zochten naar de blauwe pijlen om de kidstocht te ondernemen. Het strand langs de waterlijn de target en de kunst om door het mulle zand naar het einde van de zandstrook te rijden.
Op voorhand hadden we er voor getekend, op het einde waren we ook dik tevreden met de 820 deelnemers. Onder gegeven omstandigheden een succes. Met dank aan de dapperen die door de druppels de opklaringen zagen.
Bedankt ook aan alle vrijwilligers die er hun best voor hebben gedaan, dank zij de inzet van iedereen kunnen we het voor alleman draaglijk werken maken. Bedankt!
Volgend jaar op 1 december staan we er weer. Het parcours op zijn kop, de kwaliteit van de MTB toertocht WEERDE top.  Tot volgend jaar.