Nieuws

2018:

28-mei-2018

2017:

Januari: Tom maakt overstap naar KTM.
http://www.bikevision.be/

https://www.facebook.com/Tom-Van-Ingelgom-1394052414244062/

2016:

Oktober: Tom verlaat Granville Factory Team.
Na 3 seizoenen van goede en minder goede ervaringen te hebben gedeeld op en rond de MTB-circuits hebben wij met lede ogen het vertrek van enkele teammies moeten aanzien. Het vertrek van Thor, eerder dit seizoen, als ook het vertrek van Ewout, Jitse en Emile. Dit alles heeft ons toch wel wat uit ons lood geslagen en ons aan het denken gezet.

tom_bike2016Ook de podiumplaatsen die Tom op het einde van het seizoen nog bij mekaar fietste zijn de andere ploegen niet ontgaan. We kregen enkele mooie voorstellen en hebben ze allemaal eens naast elkaar gelegd, om uiteindelijk tot de beslissing te komen dat ook wij het Granville Factory Team zullen verlaten. Het was zeker geen gemakkelijke beslissing, want Granville ligt ons nauw aan het hart, zoals ze bij ons zeggen “waar Brabant trots op is”. Of het de juiste beslissing is zullen we pas over een jaar kunnen zeggen. Toch is er nog één ding dat we zeker willen doen en dat is iedereen bedanken die de afgelopen seizoenen heeft bijgedragen tot de successen die Tom achter zijn naam heeft kunnen en mogen schrijven, zoals bijvoorbeeld de overwinning op het BK als 2de jaars nieuweling, …
Daarom DANK U aan iedereen, hopelijk mogen we elkaar volgend seizoen weer ontmoeten zoals voorheen, want denk eraan bomen komen elkaar niet tegen, maar mensen wel en het MTB-wereldje is immers al zo klein. Dus tot volgend seizoen, maar wel onder een andere vlag.
Familie Van Ingelgom

Juli: Tom pakt zilver:
Op het Belgisch kampioen in Ottignies heeft Timo Kielich de titel in de wacht gesleept bij de junioren. Tom Van Ingelgom (Granvillle FT) pakte zilver, Tom Denayer (Merida-Wallonie) sleepte het brons in de wacht.BK2016Vooraf getipt als één van favorieten maakte Timo Kielich die rol ook waar in het Bois des Rêves. Zat de wedstrijd tijdens de aanvangskilometers nog op slot, met weliswaar alle verwachte namen vooraan, dan nestelden Kielich en teamgenoot Stan Dieleman zich vervolgens in eerste stelling. Het zou de voorbode worden van een nieuw succes voor Bioracer-Trek.

In de derde ronde trok Belgiës enige WK-ganger solo op avontuur. De Limburger breide ronde na ronde zijn voorsprong verder uit. Kielich kwam op geen enkel moment in de problemen en reed als eerstejaars gezwind naar de titel. In wat tot op heden de spannendste wedstrijd van het BK was kwamen liefst zes renners in aanmerking voor de overige medailles: Tom Denayer, Stan Dieleman, Tom Van Ingelgom, Thor Geluykens, Jens Vertongen en Bruno Van Duyse.
Tom 2016
Vooral Van Ingelgom kwam sterk opzetten en nestelde zich solo in tweede stelling. De Zemstenaar had zijn wedstrijd duidelijk goed ingedeeld en gaf deze positie in het verder wedstrijdverloop niet meer uit handen geven. Zilver werd zijn deel. Finaal streden Geluykens en Denayer voor de resterende medaille. Finaal was het Denayer die het Merida-Wallonie Team van FCWB het brons schonk.
Tom is nu tweedejaars Junior.  http://www.granvilleteam.com/
Dit enkel ter informatie, de wedstrijdkalender van Tom.

De ? zijn nog niet zeker.  Wedstrijden MTB 2016

Tom_2016

2015:

Tom is nu eerstejaars Junior.

Uitslag Benelux cup 2015. 21ste plaats na 7 wedstrijden!

In bijlage de wedstrijdkalender van Tom voor 2015.
Sommige wedstrijden zijn nog niet zeker, ze zijn afhankelijk van de gereden resultaten van Tom. Stages en wedstrijden

Om voor die kampioenschappen geselecteerd te kunnen worden moeten ze uiteraard aan enkele normen voldoen.  Ze zullen in totaal 6 wedstrijden van de uci junior series in Europa rijden (enkel tijdens die wedstrijden kunnen de normen behaald worden), als eerstejaars moeten ze voor het EK 1x top 20 rijden en voor het WK 2x top 20. 

Uitslag Thieusies 2015 (5e)
Uitslag Dinant 2015 (8ste)
Uitslag Ottignies 2015 (7e)

 Granville team 2015

2014:

Tom Van Ingelgom zal zijn tweede jaar bij de nieuwelingen rijden onder de vlag van Granville 650b Factory Team! Nu weten we ook waarom Luc een Granville 650b gekocht heeft – om den Tom te steunen, natuurlijk! 🙂

Lees hier meer over op: http://granvilleteam.be/nieuwe-aanwinst-voor-2014/

Langs deze weg willen Chris en Tom Van Ingelgom ook iedereen bedanken die de moeite doet om Tom ter plaatse te komen aanmoedigen. Dit wordt ten zeerste geapprecieerd!

Tom Van Ingelgom mocht er zich samen met zijn team Granville Factory Team presenteren aan het grote publiek. Ziehier enkele foto’s van huisfotograaf Dimi.

 

IMG_2851

IMG_2854

IMG_2861

2013:

8565788408_ff9f4f23aa_b-1-1

Tom rijdt dit seizoen bij de eerstejaars nieuwelingen. Voorlopig is het een succesverhaal met telkens een 4de plaats in de eerste 3 wedstrijden! Proficiat Tom.

Op naar de eerste podiumplaats!!

Hier ondertussen al wat foto’s van het begin van het seizoen.

2012:

Categorie ASPIRANTEN 14 JAAR

Kampioen Vlaams-Brabant 01/09/2012:

tmlangdorp2Tom_langdorp1langsdorp

Op deze zonnige zaterdag heeft Tom zijn 2de titel Kampioen Vlaams-Brabant behaalt bij de +14j. In een wedstrijd met 6 ronden was de spanning te snijden tot de laatste ronde waarin Tom een tandje bijzette en zo met een mooie halve minuut won van de eerste achtervolger. Tom heeft zich opnieuw bekroond tot Kampioen Vlaams-Brabant, winnaar van Challenge Langdorp. Ook in het algemeen klassement van de MTB-kids challenge +14j springt Tom er torenhoog uit.

Met nog 3 wedstrijden te gaan: Ravels – AS  &  slothappening te Hechtel op 20/10

2011

Categorie ASPIRANTEN 13 JAAR

2010

Categorie ASPIRANTEN 12 JAAR

In 2010, het eerste jaar waarin ik MTB-wedstrijden reed, heb ik het er niet slecht vanaf gebracht: 5de op het BK, 1ste in het PK Vlaams-Brabant en 7 overwinningen in 16 wedstrijden. Bedankt, omdat jullie op mij gestemd hebben. Het is dankzij jullie dat ik mij nu “MOUNTAINBIKER VAN HET JAAR 2010 in de categorie ASPIRANTEN 12 JAAR” mag noemen.

Groetjes,
Tom Van Ingelgom

One thought on “Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.