Nog aan het afkicken van een leuke vierdaagse in Hattigny Frankrijk, had ik een track klaar staan voor Het Plantsoenbos in Kortenberg. Al vlug kwamen er reakties in de zin van, mijn broer komt af, ik moet om 11:00 uur thuis zijn, enz dus zat er niks anders op dan een nieuw en korter trackske te tekenen. Veel volk verwachtte ik niet omdat de meeste met hun botten richting de Planckaerts (op zijn berg) waren vertrokken. Nochtans Dimitri Dutron en Steven Verwaest, ook de broer van Denis en nog iemand van de “Start To MTB” uit Hombeek waren van de partij. Waar rij je dan beter dan richting Vossenberg Boortmeerbeek?

Via het boske langs de E19 ging het dus richting Plage Hofstade, wat we slechts doorstaken om zo de Leuvense vaart te bereiken. Via Muizen richting de boorden van de Dijle, tot aan de noodzakelijk stop over de koeievlaaien aan de Molenbeek. Een beetje rond draaien in het stukje bos van Hoogdonk om zo de Vossenberg te bereiken na een collectieve sanitaire stop van de mannen. Kathleen dacht nog om die te vervoegen maar we hebben dit wijselijk afgeraden. Ik heb geprobeerd om bijna alle paadjes op de Vossenberg aan te doen en ben daar goed in geslaagd. Achteraf bekeken kon dit zelfs nog beter maar het is bekend dat tracks in een bos op de kaart nooit de realiteit weergeven. Via het Steentjesbos in Schiplaken ging het dan richting huiswaarts zodat iedereen op het beloofde uur thuis was. Voor Steven gooide een nog late lekke band wat roet in het eten maar al  bij iedereen weeral tevreden.

Volgende week ben ik er NIET en ook Luc zit volgens mij met zijn botten in het bos. Ach Werner kan misschien het voortouw nemen nu hij ook GPS addicted is!

Afspraak om 9:00 uur aan de kerk voor deze misschien wel laatste zomerrit (ze verwachten 23°).

Peter.

2 gedachten over “De Vossenberg in een rapte …

 1. Hey mannen,
  Kathleen en mezelf gaan mee met de Luc naar La Reid!
  De wandeling start in Nonceveux en volgt de bergrivier de Ninglingspo tot boven om daar op de hoogvlakte te wandelen door de Charmille, een luifel van groen en rust.
  Waarom gaan jullie allen eens niet mee stappen i.p.v. te biken???
  Vergeet niet in te schrijven!
  INFO: ondervoorzitter@kwbweerde.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.