Ottignies… daar hebben ze ooit nen unief en een paar ziekenhuizen naast gesmeten en die lap beton Louvain-La-Neuve genoemd, en daar wonen nu veel chirurgen van allerlei aard… gelukkig hebben ze daar een droombos (Bois des Rêves) voor MTB’ers ongemoeid gelaten. De uitrijders gingen dat vorige zondag, bij al bijna winterse temperaturen, eens van naderbij.

Dat specifieke bos lag weliswaar op ’t einde van ’t parcours: eerst mochten we nog heel wat Waals-Brabantse couleur locale te verwerken, zijnde wat veldwegen, wat kasseibaantjes, heel wat singletrack in ’t bos, nijdige steile klimmetjes en zelfs een stuk city MTB in de urban jungle van de universiteitscampus. Met al 1200hms en 62km op de teller kregen we pas de technische tracks van het Bois des Rêves voorgeschoteld: gelukkig niet extreem technisch, wel uitdagend en leuk, met nog twee stevige kuitenbijters. Een schitterende toertocht op een frisse, prachtige zondagvoormiddag.

Zondag 18 oktober zoeken we het opnieuw in Vlaams-Brabant: de uitrijders gaan eens kijken wat ze zoal te bieden hebben in en rond Averbode – al zeker tochten van 28, 35, 48 en 55km, met hopelijk heel wat singletrack. Afspraak aan de kerk te Weerde om 8u00.

De thuisrijders vertrekken een uurtje later, 9u00, om het aantal plassen te gaan tellen op de lokale tracks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.