Hier volgt een korte samenvatting van onze 2 laatste ritten rond de jaarwisseling.

Op 29 december hielden we het tempo wat lager omdat we een jonge dame van 23 lentes mochten verwelkomen die eens wilde proeven van een MTB tochtje. Niet echt het juiste moment uitgekozen wat het weer betreft Lesley, maar goed, indien je die maidentrip doorstaat dan ben je alvast goed gedoopt :mrgreen: (letterlijk en figuurlijk dan).

Haar spierwitte sloefkes hadden na de rit een iets ander kleurke gekregen. Voor de rest, niks dan lof. Het is altijd wat wennen aan het ritme, het glijden, het eindeloos stampen zonder het gevoel te hebben vooruit te gaan, enz. We trokken dus langs E19 en Zenne richting noorden, een tourke rond de vijver in Hombeek om dan richting Humbeek te rijden. Het ’s Gravenbos geleek meer op een ’s Gravenpoel, en zowel ondergetekende als Hans moesten ook eens voelen hoe nat de modder was. Ik op mijn zij, Hans over de kop. En Lesley, die bleef recht en keek wat verdwaasd …. Ze is natuurlijk meer gewoon want tijdens haar werkuren kruipt die dame dikwijls in een “MUG” met loeiende sirenes.

Via het oude vliegveld van Grimbergen reden we via Eppegem terug naar huis. Nat, vuil maar voldaan. Ons ritje kan je hier bekijken.

Zondag 5 januari waren we terug met een tiental bikers paraat aan de kerk. Geen jonge deerne deze keer, die had zich netjes verontschuldigd. Het werd een rustige rit om de nodige calorieën van de voorbije dagen wat langzaam te verbranden. Ik dacht nochtans dat ik voor meer asfalt had gekozen maar dit klopte niet altijd. De akkers waren nog steeds herschapen in zwembaden. Wat wil je als je meikevers ziet in januari? Het zijn geen winters meer 🙂

Voor de rest werd het een rustig ritje zonder noemenswaardige feiten. Alleen dat onze voorzitter nog altijd op zijn nieuw speelgoed wacht en dus zijn Kathleen en Alexander stuurde. Zowel Sinterklaas als de Kerstman zijn hem hopeloos vergeten … foei! Misschien moeten we hem beter zelf in elkaar steken? Een “MTB Weerde Bike”, dat zou nog eens iets zijn …

Onze rit van zondag kan je hier uitlezen.

Volgende week zondag 12 januari ben ik niet van de partij wegens verhuisperikelen in de Vloanders.

Groeten,

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.