Op verplaatsing… Tremelo

Na een zo goed als slapeloze nacht door een protesterende maag, besloot ik zondagochtend om de kou en de nattigheid niet te trotseren – snel nog even de frequente bikers verwittigd zodat deze niet nodeloos hoefden te wachten aan de kerk, en dan een dagje platte rust gehouden.

Vroeger, in de tijd dat de dieren nog spraken, zou je dan zo na de middag een ziekenbezoekje gekregen hebben van je fietsmakkers, die je dan een bos bloemen en een tros druiven aanbieden, en het kussen onder uw rug eens komen goedsteken. 😛  In deze moderne tijden echter, krijg je alleen een verslag waarin je als “wussie” omschreven wordt…  😯

Bij deze… het verslag van Dimi!  😎

Zaterdagavond 19u47, het weer met Frank Deboosere: “Vannacht zullen in het westen en noorden van ons land felle buien en wind overtrekken; zondagmorgen gaan deze verspreid over heel het land met wind tot 3 BF.”

Ik vanmorgen een triple jacket aangedaan, ondershirt, shirt korte mouwen, vest lange mouwen. Aan de kerk geen kat te bespeuren, SMS Bart : door allerhande redenen kom ik niet af, WUSSIE!

In de verte komt Gilles erdoor gereden. Dan maar met 2 de fietsen op de auto geladen en naar TT Tremelo getrokken. Ondanks het gure weer bleken de +-45km goed te bollen door de velden en naaldbossen. En waar we zeker het nodige slipwerk, volle modderbanden en natte kousen hebben gekregen is op de Balenberg, de “Sven Nijs”-terril. Vorig jaar kurkdroog, ’t kan verkeren zei Bredero!

Het betere stuurwerk kwam naar boven en mijn 2.35’ers hebben hun werk gedaan.
Zo zie je maar, je hebt geen nood aan een tijger in je tank, maar een goed stel rubbernoppen 🙂

Thuisrijders deden een tourke Mechelen.

Ik had geen grote verwachtingen, Hans had al afgebeld voor een dagje Limburg, Denis en Jos zaten met compagnie in Holland mosselen te wreten en Werner die had een SMS’ke gestuurd met “ik pas voor morgen”. Voor het eerst terug een lange broek en het superlight regenvestje eens testen (was al gedoopt in Wallis maar dat was belange hetzelfde niet). Toch 4 man waaronder weer een nieuw gezicht, den Benny uit Elewijt! Die had zich een 2dehands MTB’ke gekocht en wou door plassen rijden … dat moet je ondergetekende nooit 2 keer zeggen natuurlijk 🙂 De eerste meter naar beneden en daar ging de ketting al, gelukkig was Tom in de buurt om het euvel te verhelpen. Hoe meer km den Benny afmaalde, hoe lager hij kwam te zitten … een werkje voor Ronald zijn rack&jack maar die zat vast door de modder (zucht). Voor we Nekkerspoel indoken lag de pomp met het nodige bevestingsmateriaal ook in de grond (kan gebeuren). Moraal van het verhaal, als je je materiaal wil testen dan moet je een tourke rond de kerk doen!

Misschien een tip voor de voorzitter zijn nieuwe Orbea 29’er 🙂 Ik word straks echt een Dinosaurus met mijn kleine wielen …

Werd er ook nog gereden? Jawel hoor en het was vooral nat en koud. Voor de mensen die Sealskinz kousen willen kopen om droge voetjes te hebben, doe het niet want Belgisch nat kunnen ze niet aan; of they are not “Peters’ track approved”. Dat kan ook natuurlijk … 50 km bollen met een gevoel in een visbokaal te stampen is nu niet echt een pretje. En dan nog gezwegen over het feit dat ik in Walem wou gaan freewheelen. Gevolg, volledig de track kwijt, een schoon dope plaatsje om door te rijden (lepelkes, blikskes, zakskes, … linker gat op de foto), en een extra 5 km om het nooit meer af te leren. zwart_gat

 

Dat laatste luske Hofstade beach hebben we maar gelaten voor wat het was en recht naar een warme douche gereden. Na 3 uur voelde ik mijn tenen terug, olé.

Volgende week ziet er al niet veel beter uit … tourke plage dan maar?

Groetjes en tot volgende week dan maar.

Volgende week…

Volgende week trekken we naar Overijse, om daar Dwars door het Zoniënwoud en nog wat andere bossen en velden te gaan rijden, en dit 25-38-55-65km lang – dit alles ons aangeboden door TWC Hoekske Maleizen! Deze wussie is bij leven en welzijn weer present – u toch ook? Afspraak zondag 20 oktober om 8u00 aan de kerk te Weerde.

Of Peter er in slaagt om de pakjes en de bikes van de thuisrijders proper en droog te houden, weet u door met hen mee te rijden. Afspraak diezelfde zondag om 9u00 aaan diezelfde kerk.

2 thoughts on “Nattigheid en kou

 1. Als ge niet tegen alcohol kunt blijft ge d’eraf, als ge niet tegen pikant kunt eet get ni op, als ge ni nat wilt worden blèft dan uit den douche, als ge gewoon nog eens u wil omdraaien om is goe door te maffen zeg’t dan 🙂
  Trouwens als ge druive wil, doe mee aan Miss Druif te Overijse, als ge bloemen wil ga is e dagske naar Bloemenhof in Holland !!
  Maar échte mannen kruipen op hunne velo ….

  Uch, ik heb gesproken !!!!!

 2. Ik krijg dan meestal ook nog een kuske, maar daar zit je niet op te wachten zeker?
  Enfin, ikke me mijnen stadsfiets effe aan de kerk verschenen, dit om eens te gaan wandelen met andere kompanen . Moet ook kunnen, maar deze ” heren” wijken nog meer af van van de bestaande wegjes als me lief is!
  Maar , alles voor het goede doel, onze brug zou ook wel goed zijn voor de MTB’ers.
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.