Na een gezellig winterafsluitingsfeest (nu ja, winter) – dat voor sommigen bij Hans thuis nog verder gezet is – besloten we zondagochtend met z’n allen te gaan biken voor het goede doel: MTB for OTB (Ons Tehuis Brabant). Een enorme hoop volk aan de kerk: veel mannen voor de weg, maar toch ook een biker of twintig!

Met de fiets dus eerst naar Kampenhout: inschrijven, en wijle met heel de hoop weg, iedereen gewillig en gedwee de voorzitter volgend… En lap, na nog geen 2 kilometer zaten we al verkeerd!  🙄 Had ‘m toch wel het bord – 70 x 50cm, lettergrootte 250 – START gemist zeker! Rechtsomkeer, en we zaten weer op het goede pad…

De tocht zelf stelde niet veel voor: de door iedereen gekende rode / blauwe / groene Bloso-MTB-route van Kampenhout – met zeer spaarzame extra pijltjes hier en daar… maar kom: het hoofddoel was Ons Tehuis Brabant steunen, en uiteindelijk was 75km, met de heen & terug naar huis er bij, voor mij voldoende om er weer in te komen na mijn ski-escapades in maart.

Het nadeel van zo’n tocht met weinig omkadering is wel dat argeloze tegenliggers niet door hebben dat er een tocht aan de gang, en dat gevaarlijke punten niet aangeduid zijn… Dimi mocht dit aan den lijve ondervinden: tijdens het linksaf slaan rond een haag met een blinder dan blinde hoek kwam hij onzacht in aanraking met het voorwiel van een jongedame op weg naar de scouts… de jongedame kwam er met de schrik en nauwelijks schade aan de fiets vanaf, Dimi dook over het stuur in ’t veld, en greep naar de kaak… Hopelijk slechts wat ontwricht, en geen breuk?

Volgende week staat er weer een Ă©chte toertocht op het programma… wegens een pover gevulde kalender, moeten we wel uitwijken naar de Waals-Brabantse uithoek Bornival, om daar de 18de VTT Jean-Michel te gaan rijden (45km met 750hm). Afspraak zondag 30 maart om 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders gaan naar goede gewoonte een uurtje later op pad, om 9u00.

Stel je klok & alarm juist in! Tijdens de nacht van zondag op zaterdag gaat namelijk de zomertijd in en zetten we de klok van 2 uur naar 3 uur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.