We zullen maar met het mooiste moment van de dag beginnen: Luc, die na een tijdje afwezig geweest te zijn, met een brede glimlach op het gezicht uitroept hoe goed het voelt om met De Professionals (niet zonder enige ironie) op pad te zijn. Bij het eerste cross-boske ging hij er dan ook als een jong veulen vandoor! En er zouden er nog een paar volgen…

Als de naam van de organiserende club The Muddevils is, dan verwacht je modder tot aan de enkels na zo’n weekje regen, maar niets was minder waar! De modderduivels hadden een vlot berijdbaar en mooi tochtje in elkaar geknutseld – weliswaar zonder hoogtemeters maar met voldoende singletrack om ons technisch kunnen op de proef te stellen.

Ook onze culturele honger wisten ze te stillen: het parcours leidde ons langs het standbeeld van Emile Vehaeren, een Vlaams dichter die weliswaar in het Frans publiceerde – wat vermoedelijk verklaart waarom de meeste bikers er achteloos voorbij reden (mea culpa) en na de tocht door Luc op dit stukje geschiedenis attent gemaakt moesten worden!

Volgende week gaan we het niet ver zoeken: onze buren uit Kampenhout leggen ons een tochtje van 28, 40, 45 of 58km voor de noppen! De thuis- en uitploeg kunnen deze keer samen rijden: afspraak op zondag 4 november om 8.20 aan de kerk te Weerde, om een dikke tien minuten later met de mountainbike richting Kampenhout te rijden, en daar ergens op het parcours aan te sluiten.

Tot slot nog vermelden dat we op donderdag 1 november een eerste verkenning van onze toertocht doen: op rustig tempo rijden we het parcours van 37km. Afspraak om 9.00 aan de kerk te Weerde!

Een gedachte over “De Professionals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.