Nadat het blijkbaar vorige week iets te modderig was (ik snap het niet maar goed) zou ik speciaal voor de kerstdagen een ritje slicks op touw zetten. Niemand die me echter geloofde aan de kerk nochtans liegen zo dicht bij het huis van God, dat is pas ketterij!

Het werd dus een ritje special voor mensen met slickbanden (Swalbedinges en consorten) en dat richting Bonheiden. Ik wist daar nog een zanderig bosje liggen en daar zou het dus droog zijn!

Na een uurtje rijden kwamen we zelfs onze “asfaltrijders met krom stuur” tegen. Iemand van dit groepje had blijkbaar dringend een pit-stop nodig. Ik dacht nog, straks vliegen die ons voorbij maar dit werd uitgesteld tot in café De Rut 🙂
En dan het boske in “Bonah”. Ik dacht, het is een klein boske, dus leg ik enkele luskes zodat we het maximum eruit kunnen halen! Luc, die stopte plots en was vastberaden dat we al 3 x over diezelfde stook aan het rijden waren. Nu, ik geef toe, uit de wiskunde blijkt dat wanneer je een “lus” maakt, je inderdaad (meestal op het einde) terug op dezelfde weg terecht komt. Anders kan men eigenlijk niet spreken van een lus  🙄 

Om alle verwarring te vermijden heb ik dus ons gereden boske in detail in beeld gebracht.  En ja we hebben wel, 89,77m om precies te zijn, over hetzelfde trackske gereden  :mrgreen:  Ja, Luc, ge wist dat dit zou komen hé. Ik weiger trouwens ook de handleiding van mijn GPS hier te posten! Misschien een workshopke “hoe brei ik luskes aan elkaar” in 2015.

luske_Bonha

Dus, wat zie je, idd 3 luskes … We kwamen dus van boven, zijn dan links afgeslagen om het eerste lusje te doen, hebben dan het onderste lusje afgewerkt, en dan de grote linkse lus  😯  😯  😈  😉

Je zou er zowaar dronken van worden. Dus wij samen naar De Rut achter een welverdiende Westmalle of Calle (ik weet het dat laatste is een wijvebierke). Het was al bij al toch weer een leuke boel!

Vanaf nu, lost ondergetekende ook een rustperiode in, maar die zal iets langer duren dan die van Sven Neys! Verplichte kerstbezoeken, nieuwjaarsbrieven gecombineerd met buitenlandse trips tussen woestijnzand en sneeuw (allé dat hoop ik toch) verplichten mij er een beetje toe.
Voor de kenners dan (@Bart) … mijn bike kader is van 7005 Superlite Aluminium, mijn skis zijn van Beech Poplar Wood met dubbele Titanium layer, en dus weinig carbon  😆  😎 Oh, en het gokgeld wordt Monopolygroen.

Volgende zondag gaan heel wat thuisrijders rijden naar Westmalle! Ze zijn het moreel verplicht want die mannen komen ook in grote getale naar de Hel! Wie mee wil, om 8:00 uur, ja 8:00 uur aan de kerk. En nee, we rijden niet tot daar! 

Geef wel eens een seintje aan de voorzitter zodat die een idee hebben wie er allemaal mee gaat. 

Ik wens u en uw familie alvast een Zalige Kerst en een gezond en sportief 2015!!!

Peter

 

 

2 thoughts on “Een ritje op slicks

    1. Prettige feesten! Tot ergens in 2015! Ik probeer nog wel wat berichtjes te sturen vanuit wat verdere bestemmingen. Eerst de kaart van Nevada downloaden en op mijn GPS zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.