Thuisrijders reden naar Heindonk

We stonden met 12 ietwat te verkleumen aan de kerk. Nochtans was de Steven terug paraat in korte broek en een T-shirtje … Je hebt van die mannen waarvoor de winter nooit koud genoeg is. Ook Bruno was van de partij.

Ik had een “trackske” uitgestoken richting Heindonk, maar dan iets anders dan anders. In Hombeek reden we meer Westwaarts om daar wat meer velden in te duiken. Ook in Leest bleven we links van het centrum, met heel wat vette akkers tot gevolg. De “broeken” in Heindonk waren al bij al nog goed te berijden. Het venijn zat echter in de staart en die staart lag tussen Heffen en Battel. Van het jaagpad langs de Rupeldijk ging het bergaf richting Zennegat. Vettig en zompig slijk, met moeite vooruit te stampen, maar oh zo leuk. Nog efkes een dubbel saske passeren, en dan richting Weerde.

Ik zet hem alvast bij de toppers in mijn lijstje. Deze zomer nog eens overdoen!

Volgende week nog een laatste voor de feestdagen? En dan wordt het voor mij een paar weekends stil vrees ik (feesten – Las Vegas gokken – Frankrijk skiën- enz …)

Uitrijders… 

De uitrijders deelden zich in twee… Dimi ging naar de Vossem MTB Classic, Raf en ikzelf sloten bij het groepje van Eli aan.

Dimi had het volgende te zeggen: schitterend parcours, zelf wat flauwer als anders, 20km/u gemiddeld!

Eli bracht ons bijna tot op het parcours van de TT te Vossem: langs Kampenhout, Nederokkerzeel en Veltem bereikten we Bertem, en via heel wat lastige klimmetjes – had er al iemand gezegd dat het er toch wel redelijk vettig bij lag – reden we door naar Leefdaal. Daar kregen we allemaal absolutie van Eli en langs vlot bollende paadjes naast de Voer reden we naar Kortenberg. Nog een laatste klim en het was met wat wind mee enkel nog binnen rijden… bijna 60km op de teller, in deze winterse omstandigheden voor de meesten meer dan genoeg!

De volgende weken…

Voor zij die de volgende weken willen gaan biken, stel ik het volgende voor:

  • 21/12 => De Kerst-MTB tocht (32km-42km) te Asse – vorig jaar ploeteren, dit jaar waarschijnlijk meer van hetzelfde
  • 28/12 => MTB-toertocht te Westmalle (25km-35km-45km)

Ikzelf neem de komende twee zondagen geen modderbad meer, maar een stof- en verfbad – vanaf januari stel ik dan weer een toertochtenkalender op en biken we er weer op los.

Je kan natuurlijk ook altijd met de thuisrijders mee – Peter gaat nog een laatste keer dit jaar op pad zondag 21 december om 9u00. Daarna klikt hij zijn schoenen vast in carbon latten ipv een carbon bike – maar vrijwilligers die een thuisrijders-tocht in elkaar willen steken, zijn altijd welkom!

2 gedachten over “Koud maar vettig

  1. Met schaamrood op de wangen!

    Na amper een tiental kilometers, in Hombeek, mijn geboortedorp daar waar mijn roots liggen. Daar waar ik nog knap en vrolijk met de chiro ging ravotten. daar waar ik nog ongekende en “donkere” steegjes ging opzoeken om even alléén met twee de rust op te zoeken. Juist daar, in de achtertuin van mijn ouderlijk huis, klonk het geluid van Peter ” hier naar links”. Ik wist bij God niet dat daar een wegje was. Schaamrood!

    Elke week “rond de kerktoren” een tocht verzinnen en reeds een hele tijd toch weten te verrassen. Sjapoo! Een mooie rit, zeker weten. Het avontuur is nooit veraf, af en toe moet de fiets door een wandelsluis waarbij de stroom door de aderen stroomt en ledematen “oplaadt”. Hans was daarna opgeladen, een producent uit Aarschot van batterijen, met schaamrood op de wangen! Laat de ene roffelen , de man uit Weerde trommelt er op los.

    Wat we op zondag gaan rijden weet ik niet, zeker weten is om 9 uur de afspraak aan de Weerdse kerk. Na 100 meter op vorige rit kwamen we een verloren pijl tegen, misschien moeten we een “verloren pijlen” tocht gaan rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.