Thuisrijders… De Hel Revisited

Vorige week waren we nog met 14 aan de kerk, deze week met 11 … minder weliswaar. Luc, Kristof en ondergetekende Peter. Helaas moesten we vorige week al vroeg afscheid nemen van de wederopstanding van de Louis. Op zijn eerste rit was het na een goede 5 km al afgelopen: over het stuur en een scheur in de aanhechtingsspier van de schouder.

Deze week wind, storm, regen maar toch nog goede temperaturen. Gevolg: 3 man … waarvan eentje met een witte fiets die mij bekend was. Hans kon dus niet fietsen want hij zat enkele uren zonder fiets, in blijde verwachting van zijn Mattske 1000. Dat belooft alvast.

Onze Luc die wou nog eens de 46 km van de Hel afrijden om te zien of alles er goed bijlag. Alleen een paar extreme bordjes aan de plage en voor de rest moet alles lopen zoals verwacht. Niks op aan te merken dus, ware het niet dat mijn fiets niet naar behoren reed. Chainsuck en ja, dat sucked. Heb dus maar een bestellingske gedaan en deze week weten we weer wat gedaan.

Op verplaatsing… St. Amands

STA-Dimi Om acht uur viel de regen nog met redelijk grote bakken uit de lucht, dus slechts twee man aan de kerk, Dimi en ondergetekende Bart! Toen we de wagen parkeerden aan de sporthal te St. Amands, waren de MudDevils nog aan hun zonnendans bezig, en zie: een scheur in het wolkendek, blauwe lucht en warme zonnestralen – stonden we daar te zweten met onze lange broek en lange mouwen…

STA-BartWeinig volk daar in St. Amands, de regen had niet alleen de Weitse bikers afgeschrikt, en de afwezigen hadden echt wel ongelijk… tijdens het fietsen nauwelijks een druppel gevoeld. Wel veel wind, maar kom, zo werd de weerstand toch even op proef gesteld bij gebrek aan hoogtemeters. Ook redelijk wat draai- en keerwerk op singletracks door de bossen en langs het spoor, plezant maar door de regen toch ook hier en daar gladjes – gevolg: een OTB1 voor Bart, ’t was lang geleden… soit, een OTB is nog steeds beter dan een BIR2!  😎

Met een donker Chouffeke en een stevig gebakken hamburger in onze kas, reden we naar onze huisjes, om daar te gaan schuilen voor de regendouches die er zaten aan te komen!

Volgende week… Kampenhout

Volgende week moet Peter zijn West-Vlaamse verplichtingen volbrengen, dus veel kans dat hij er niet bij zal zijn… laten we daarom nog eens met z’n allen samen op pad gaan: in Kampenhout vertrekt er een toertocht, van 30, 40, 50 of 60km. Zie ook flyer aan de rechterzijde, ’t is voor het goede doel.

Afspraak zondag 3 november, om 8u30  (achtenhalf, halfnegen, dertig minuten na acht uur…(!!!) aan de kerk te Weerde! We gaan met de fiets naar Kampenhout, en daar rijdt elk zijn afstand naar keuze.

1 OTB = Over-the-bars (over ’t stuur, gelijk ze in Vlaanderen zeggen)
2 BIR = broek-in-reet, zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=RWAeKwdy4ZM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.