Uitrijders… Lesve

Een zonnige maar frisse zondagochtend. Raf en Bart laadden de fietsen op, en trokken naar Lesve, een dorp met een voetbalveld/parking bij Profondeville.

De organisatie beloofde ons 12km met 1600hm, en maar liefst 5 (!) bevoorradingen – kwestie van elke verbruikte calorie er weer bij te plakken!

De eerste 10km begonnen gezapig, langs velden en brede bospaden, maar na de eerste bevoorrading kwam het zwaardere werk eraan – eerst wat singletrack en een stevige klim in het bos, waar de zondvloed van vrijdag zich nog van zich liet spreken door een hoop plakkerige modder, en meteen na ravito 2, een lange steile klim over kasseien die door de plaatselijke dronkaards in de grond geworpen waren… nu ja kasseien, rotsblokken is een betere omschrijving – en daar hebben ze er ginder genoeg van: grote, kleine, losliggende, puntige, ronde… vanaf dan verliep elke klim en afdaling over rotsen, lekker glad door de nog vochtige ondergrond, en af en toe best technisch. Bart zijn versleten Racing Ralph deed hem zelfs twee maal de bomen kussen – zonder erg.  😕

Op kilometer 50 hadden we nog “maar” 1000hm – we zeiden nog dat den traceur zijn GPS waarschijnlijk niet goed meer werkte… bij deze onze excuses aan den traceur… zijn GPS werkt wél goed: de resterende 600hm kregen we in de laatste 22km voorgeschoteld!  😯

Nagenieten deden we in de volle zon, met de traditionele Waalse pain saucisse, en het plaatselijke bruine vocht Cuvée Li Crochon.

Thuisrijders reden naar Boom

Een zonnig voorzomerzon verwelkomde mezelf, Alexander, Geert & Guido. We waren klaar voor een tocht naar de diepere sferen van de mijnontginning De Schorre te Boom, samengesteld door Peter en mezelf. GeZapig langs de Zenne om in Leest de dijk af te stormen en via links en recht te komen aan het Broek in Willebroek waar we enkele paden van vorige week in de andere richting aan het ploegen waren. Maar eerst komen we voor de poort van de hel te staan… of toch niet: het was een poort van een garagist, pal op onze route thv. Steenweg op Blaasveld. We gaan door Hazewinkel en slaan dan links het veld in. Yep: het noorden kwijt!

We komen daar in grasweiden waar we ons als volwaardige grasmaaiers tonen maar moeten dan al onze acrobatie uithalen om onder prikkeldraad en over een kleine beek vervolgens door een boer zijn veld uiteindelijk te komen aan de fietsersbrug over de Dijle. Yep: het noorden kwijt!

Door werken aan de 2de fietsersbrug moeten we een omtoer maken langs Walem om uiteindelijk aan de Hoogstraat in Terhagen aan ons ultieme doel te beginnen, De Schorre! Yep: het noorden en alle andere windrichtingen kwijt!

In De Schorre slaat de GPS tilt en hebben we meermaals een déjà-vu gevoel en maken we zoveel funtracks dat we de tijd uit het oog verliezen. Totdat Alexander tot het besef komt, 12u en ik moet over een dik uur aan de Chiro staan!

Onverhoopt hebben we dan de exit uit het 1° deel van De Schorre moeten nemen om dan eerst westwaarts over de Rupelbrug te gaan om dan O/ZO/ZW/Z te gaan rijden in volle wagonformatie langs de dijk van de Rupel -Dijle-Zenne om op tijd en stond terug in het mooie Weerde aan te komen. En het moet gezegd zijnde, alle deelnemers willen het nogmaals doen …..

PS: Of toch best wachten op een TT te Boom om zo een mooie track te kunnen opslaan?

Uw trekker, Dimi

Volgende week…

Volgende week staat het volgende op het programma:

  • Zaterdag 13 juni: de uitrijders kunnen naar Flobecq gaan, voor de 5° TransCollines VTT – afstanden van 30/40/50/60/80/100km, met daarbij tot 2000hm – afspraak om 8u00 aan de kerk te Weerde
  • Zondag 14 juni: MTB voor Mali, georganiseerd door de buren van KWB Zemst-Laar – afspraak om 9u00 aan de kerk te Weerde, de thuisrijders kunnen aansluiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.