’t Is alweer even geleden, maar een veel te kort midweekje Calpe en fun-met-papa weekendje voor de kinderen heeft mij van de bike gehouden…

Ik ben Luc alvast een loftrompet verschuldigd voor zijn ritje door het Zoniënwoud: een mooie rit, met een knap lusje richting Terhulpen, met enkele ferme klimmetjes en mooie singletracks, gevolgd door een wat glooiender parcours langs bredere paden, met het gekende technisch op-en-af pretparcours langs de Duboislaan. Ook Elie krijgt een meer dan eervolle vermelding: samen reden we vanaf Weerde naar de parking van station Groenendaal – een 15-tal kilometer opgewarmd op asfalt, en dan nam Elie’s ingebouwde GPS het over: veldwegen in Vossem, het park van Tervuren, offroad in Nossegem en Erps-Kwerps… overal kent hij zijn weg, en zo maakte hij er een stevige 100km MTB rit van! De zon was ook stevig van de partij: heerlijk nagenieten dus op ’t terras van De Rut (al mogen ze daar wel eens nen boom omzagen).

De voorbije 2 weken zaten er Weerdse bikers in Villers-la-Ville, Haacht, OpwijkKortrijk-Dutsel en in de plaatselijke bossen, maar naar ik mocht vernemen was het daar vooral vettig 🙂 … Onderstaande foto’s zeggen genoeg, denk ik!

WP_20160417_11_38_13_Pro[1]

WP_20160417_11_37_54_Pro[1]

Zondag 1 mei ben ik er waarschijnlijk weer bij, voor een toertocht te Overijse: afstanden van 25 tot 65km, met zo’n 1000hm op de langste afstand. Afspraak aan de kerk te Weerde om 8u00.

De thuisrijders vertrekken naar goede gewoonte om 9u00, voor een plaatselijke tocht van om en bij de 45km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.