Thuisrijders… Weerde-Vilvoorde

Had men het voorbije weekend alle vermogen geproduceerd op ergotrainers & spinningfietsen afgeleid naar het stroomnet, was het waarschijnlijk overbelast geraakt…

Enkele dappere thuisrijders waagden zich toch aan de lenteklassieker Weerde-Vilvoorde. Of Gent-Wevelgem, dat maakt op weergebied niet veel uit. De striemende regen, de forse wind, overal hetzelfde!  Het zijn de weersomstandigheden voor de echte “flandrien”, de mannen die houden van de druppels op het aangezicht. Die wild worden van het opspattende water uit de plassen waar juist een toppenband is doorgekliefd.

Het doel van onze onze tocht was het domein “3 Fonteinen” in Vilvoorde. Vele omwegjes kan je hiervoor nemen en dat hebben we ook gedaan. De buurtwegen in Melsbroek, de rode brug over de E19 en ook even langs de huizen. De spekgladde plankjes in Neder-over-Heembeek en de tunnel onder de ring. Na het zware werk tegen de wind in draaide het de juiste kant uit. Met de juiste stuwkracht in de rug richting Weerde, hier en daar nog een omwegje en de verzopen “kiekens” konden de warmte opzoeken van de verkwikkende douche.

Volgende week… Thuin

De uitrijders moeten het over de taalgrens zoeken… geen interessante tocht op Vlaams grondgebied. Het Henegouwse stadje Thuin, daarentegen, biedt wel wat moois: de 19e Raid de la Haute Sambre, veel singletrack, af en toe technisch en behoorlijk wat steil klimwerk – afstanden van 25, 35, 45 & 65km, met ongeveer 1300hms op de langste afstand. Afspraak om 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders komen een uurtje later samen, voor een lokale rit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.