Vier uitrijders op het appel om 8u00, voor een kurkdroge, soms zelfs stoffige toertocht te Oud-Heverlee. Bart & Bruno deden de heen-en-weer ook met de fiets, bijna 120km, Guido & Dimi verkozen de paardekrachten van de auto om ter plaatste te geraken.

Aan de start bleek dat Guido nog maar eens zijn fiets had opgeblonken! Of nee – na een tweede inspectie bleken de wielen gegroeid te zijn, en zat er nu ook achtervering op… jawel, weer een 26″ hardtail minder bij de uitrijders – Bruno zijn bike wordt nog old school, ooit krijgt hij daar nog veel geld voor! 🙂

Het werd een knappe tocht, met vooral in de eerste 40km heel wat kuitenbijters. De omstandigheden van het terrein en het weer waren uitstekend, dus de snelheidsmeter ging vlot boven de 20km/u – of zou dat aan Guido‘s grote wielen gelegen hebben? Na een uurtje of drie stonden allemaal aan den arrivee, klaar om de eerste pain saucisse van 2016 door te spoelen met een donkere Broeder Jacob.

Bij afwezigheid van de vertrouwde thuisrijdersgids probeerde Luc om 9u00 aan de kerk te verschijnen. Tussen al dat “Verbruggelingen” geweld was het wel zoeken naar een vehikel op dikke banden. Even leek het er naar uit te zien dat Luc met het dames-team mee zou rijden doch daar verscheen uit het niets, rechtstreekse import uit Eppegem, de Vincent! Binnen de grenzen van het tijdsbestek van max 2,5 uur reden ze een tocht van 40km, met tijd genoeg om enkele Grimbergse bergjes te temmen en de kunst van het “kassei”-rijden onder de loep te nemen!  Mooi op tijd terug om na de douche fris aan de autobushalte te staan richting luchthaven. KWB ziet ze vliegen, niet enkel in de voormiddag dus!

Zondag  27 maart staat Peter nog altijd op twee latten, en is Bart op culinaire uitstap naar Heuvelland. Er staan maar zeer weinig toertochten op de kalender, dus ik stel voor dat zij die willen biken, om 9u00 naar de kerk komen – als je een tochtje in gedachten hebt, hou dat dan zeker in gedachten, of zet het op je GPS toestel! 🙂

Zondag 3 april zal Bart er alweer niet zijn, maar natuurlijk zal er nog steeds met de bike gereden worden:

  • Wat toertochten betreft, kan ik de 20e Raid VTT de la Haute Sambre te Thuin (Henegouwen) aanrijden – een eindje bollen, maar een razend knappe tocht (zie verslag 2014). Afspraak om 8u00 aan de kerk te Weerde.
  • Zoek je het liever dichter bij huis, dan is hopelijk Peter in één geheel teruggekeerd van de witte bergflanken, en leidt hij jullie op de bike door Weerde en omstreken.

Niet vergeten: zondag 10 april rijden we allemaal samen een tocht in het Zoniënwoud. Afspraak om 8u30 aan de kerk te Weerde, of wat vroeger voor zij die de heen-en-weer met de fiets willen doen. Een herinnering volgt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.