Op verplaatsing…
Jawel, eindelijk weer modder! En Bruno had die geroken – de wegfiets werd ingeruild voor de mudbike!

Dimi had echter niet hard genoeg geroken, en dacht dat het een goed idee zou zijn om de Langdorpse zandgrond om te ruilen met wat leemgrond te Braine l’AlleudBruno was niet helemaal overtuigd, maar Dimi was niet van z’n stuk te brengen: we gingen de taalgrens over!

De eerste kilometers waren onze gedachten echter niet in Braine l’Alleud… maar bij de waterdoorlatende zandgrond in Langdorp! Spekgladde singletracks, veldwegen met modder tot aan de enkels… niets werd ons gespaard! Sommige paden waren totaal onberijdbaar, waardoor het leek of we met de wandelclub op pad waren!

Het kon daarna alleen maar beter worden – en dat werd het ook: pittige klimmetjes & leuke afdalingen langs goed berijdbare paden door het bos, vergezichten over een mooi landschap én een pak hoogtemeters (+800HM op 48km) – hiervoor waren we afgekomen!

Volgende week houden we ons strikt aan de kalender, en trekken we op bedevaart naar Tremelo voor nieuwe avonturen, al dan niet in modder. Afspraak zondag 14 oktober, om 8u20 aan de kerk te Weerde – en niet vergeten voor of na het biken uw stemplicht te gaan vervullen!

Tot slot nog dit: een tweedehands buitenkansje u aangeboden door Dimi! 😎

Thuis…naar Tisselt
Het was lang geleden maar ik had echt nog eens zin om een nieuw trakske uit te zetten. Mijn kaart liet niet veel plaats meer over voor inspiratie maar het kon toch niet dat alles al bereden was? En dan met de regen van de laatste dagen, eens iets anders dan de droogte van augustus en september. 46 Km ploegen door akkers en velden, met de zon in ons aangezicht, hoe meer kan een fiets gedoopt worden dan in dergelijke omstandigheden? Zalig gewoon, ook af en toe eens genieten van wat de winter ons moet brengen. Steve kan het niet laten om toch maar ens een Stevieke te doen en voor hem waren de laatste 10 km er precies te veel aan. Je zou voor minder na maanden revalidatie, maar na een paar weken merk je daar niks meer van! Ook de trapas van Denis maakte met al die modder vreemde geluiden, enfin de lokale fietsenboer kan er maar gelukkig van worden. Of gaat Jos en zijn Sintra cursus David en komsoorten onveilig maken in de toekomst? Ik hoop het eerlijk gezegd, dan kunnen we nog iets bijleren, zonder dat de geldbeugel wijd open moet …Wel als je eens niet weet wat gedaan op een vrije dag, dan rij je deze maar eens, wedden dat je je niet zal vervelen?

Volgende week moet ik verplichtingen uitvoeren voor ons dorp en provincie. Sterker nog, ze willen zelfs dat ik blijf zitten voor de gansen dag. Die 25€ is het echt niet waard om een tochtje rond de kerk te missen maar ik vrees dat ik zelfs met kilo’s look en liters bier toch niet ontslagen zal worden. Ik weet het jullie op tijd en stond te zeggen.

Het KWB Weerde – WTC Verbruggelingen MTB Team

Een gedachte over “Eindelijk weer modder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.