sport_vlaanderen-2016

tom_viDe Hemel van Weit zit er spijtig genoeg al op, wat een pracht van een dag! Schitterende zon, geen slijk op parcours, wel talloze glibberige plekjes piepten aan de horizon… doch haast geen schadegevallen binnengekregen.
Klik op de foto voor meer beeldmateriaal van Bart VP.

nancy_2016Oef onze veiligheidsaanpak werkt! De bike was haast niet vuil en de chalet was voor ons niet vuil, … nog nooit zo snel alles proper kunnen opbergen voor de 22 ste editie van 03-dec-2017! Klik op de foto voor meer beeldmateriaal van Chris VD.

Bedankt aan de 1303 deelnemers en de meer dan 100 vrijwilligers die dit de voorbije 3 dagen hebben mogelijk gemaakt…pieter-en-willem
Bitterkoud.

De vroege starters hadden af te rekenen met een grijs vertrek maar tussen de boomkruinen verscheen al spoedig een mooie winterzon. Een goede muts en handschoenen waren zeker nodig want het was bitterkoud. Bevroren drinkbussen en drinkzakken het gevolg. Warmte moest komen vanuit ons eigen lichaam, warmte voortgebracht door onze spieren die de pedalen voortstuwden. De pedalen die de wielen over het parcours dreven. Een tiental dagen, zonder noemenswaardige regen, en oostenwind hadden de single-tracks en wegjes mooi in een bikers plooi gelegd. Het lag er snel bij, je kon een stevig tempo aanhouden. Een stevig tempo, een laagstaande zon en pijlen, niet altijd een goede combinatie!
Het gekozen traject had vorig jaar al zijn goede kanten laten zien. Zeker de moeite om er dit jaar nog even van te genieten. Richting Haacht, ver van huis, mooie uitdaging. De vaste waarden van het Snijsselsbos en het Hellebos komen altijd tot hun recht. Het “Sport Vlaanderen” domein behoeft geen commentaar. Hier zit alles in wat een bikers-hart kan wensen.

Zonder onze talloze medewerkers kunnen we dit niet klaarspelen. Daarvoor een welgemeende dank aan allen die, hoe klein ook, hun steentje hebben bijgedragen tot een mooi succes. Van de afspuitstand tot de inschrijving, van de bevoorrading tot de seingever, van de fietsenstalling tot de pechwagens.
Met een goed gevoel gaan we nu beginnen dromen van de 22 editie. Nieuwe uitdagingen zoeken maar ook met diezelfde kracht verdergaan om het onze MTB’ers naar hun zin te maken.
Van harte welkom op 3 december 2017 in Weerde.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.