Code oranje , code rood. Onze weerman en weervrouw waarschuwden voor  gladde wegen. De roep om lekker in bed te blijven, koffiekoeken te gaan halen en rustig te ontbijten, was heel groot.

Niet veel animo op de afspraak, enkele goed tegen de kou beschermde wandelaars. Deze hadden zeer verstandig hun stalen ros op stal gelaten. Een zeer bedrijvige man, klaar voor zijn expeditie naar de bakker, keek bedenkelijk naar zijn schoeisel en naar het gladde wegdek. Behouden thuiskomst man!

Op brede banden lukt het op deze ondergrond veel beter, bandenspanning naar beneden tot 1.5 bar en voorzichtig op stap. De blikken van de zeldzame stapper sprak boekdelen, ik kon veel moed gebruiken om me te motiveren. Met mezelf op pad, mijn eigen aanmoedigen: goe bezig! Tempo! De strijd was genadeloos, geen meter kon ik afstand nemen, geen demarrage kon soelaas brengen. Op de iets meer technische stukken kwam ik geen meter dichterbij! Blijven gaan! Berekend risico, dat wel, niks hielp. Dan maar de strijdbijl begraven en op een mooie cadans langs de Zenne terug.

Afspraak om 9 uur aan de Weerdse kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.