Op verplaatsing naar Tervuren
Luc stond al te popelen van blijdschap toen bleek dat ondergetekende niet op het appel was om 8u20… hij rook de geur van versgebakken croissant en lekker warme koffie al… Helaas, het was maar uitstel: vijf minuutjes – of de tijd om een afgebroken Garmin GPS houdertje  te vervangen – later stond ik er toch, en konden we aan onze helletocht door de Voervallei beginnen – mountainbiken in Vlaanderen, ’t is soms een hondenstiel.

Dimi was 100% voorbereid… alleen had hij het weerbericht op z’n kop gehouden: -7°C had hij gelezen, en sneeuw die voor een betoverend wit landschap zou zorgen… Niets van dat alles: +7°C was een realistischer voorspelling geweest! Bovendien was die sneeuw alweer water geworden en had ze een lekker glibberig bovenlaagje gecreëerd. Daar sta je dan, met je spijkerbanden! 😈

Luc die koos in Tervuren het hazenpad van 30km lang, en Dimi en ik begonnen vol ambitie aan 50km – maar na een kilometer of 10 mochten we die ambitie alweer opbergen: de spijkers van Dimi zijn band waren iets te scherp… geperforeerde binnenband, en onmogelijk om de buitenband nog op de velg te krijgen. Dimi ging dan maar met de bezemwagen naar huis, en ik kon op m’n eentje de weergoden trotseren! Bij de splitsing toch maar wijselijk de afslag naar het 40km parcours genomen… 😕

Niet vergeten: zaterdag 15 december is het Kerstmarkt op en rond het Plein van de Verdraagzaamheid te Zemst, vanaf 17u! Een delegatie Weerdse bikers zal er een hapje en een tapje aanbieden, en wie weet wel enkele nieuwe zieltjes proberen binnen te halen?

Onder het motto ’s Avonds Grote Jan, ’s Morgens Kleine Man, schuiven we de kalenderplanning opzij, en trekken we niet naar Averbode, maar laten we ons verrassen door wat Peter weer uit z’n mouw zal schudden. Afspraak zondag 16 december aan de kerk te Weerde, om 9u00 (!), voor een ritje met de thuisploeg.

Thuis naar Kapelle-op-den-Bos
Na wat activiteiten van de afgelopen weken, was het weer aan ons om een tochtje uit de GPS te sleuren. Zouden we deze keer wat volk bijeen krijgen? En of, zelfs Kathleen had van Ronny “carte blanche” gekregen om met 6 mannen het bos in te duiken!

Sneeuw, regen, modder, het deerde de deerne allemaal niks. Met een hoog tempo stuurde ze haar groene alu ros over alle hindernissen heen, zonder omkijken. Die fijne bandjes sneden door de modder alsof het niks was! Alleen de voetjes kregen het op den duur wat koud. Hans kende daar de “gouden” oplossing voor, de pepermolen!

Liefst gemalen witte peper, want die bollekes die doen nogal pijn in de schoentjes … Tjah, dat moest ik toch wat verder gaan onderzoeken en warempel, hij was de enige niet die SOS Piet inriep voor koude voeten … Zie hier de bewijzen : klikkeeeeehh. Ik vraag me alleen af hoe ik die pepermolen in dat fietstasje krijg? Een ideetje voor de Hel in 2013? Een standje met verschillende pepers voor de koude voeten? Kwestie van originaliteit kan dit tellen 😯 !

Voor de rest een plezierig tochtje, een 40 tal km door modderstroken oh zo diep, en af en toe wat asfalt natuurlijk. Geert probeerde zijn fiets als onderzeeër in te schakelen, Denis reed bijna door de carwash om zijn fiets en de persoon zelf een frisse beurt te geven, en in het bos van Aa mochten we niet door 🙄

Bedankt voor de compagnie en tot volgende week, terug in de regen …

Peter .

P.S. gelieve de peper alleen maar aan de voeten te wrijven, …

5 gedachten over “Peper op de voeten …

  1. Dat van die peper ga ik toch eens proberen !! Bedankt voor de fantastisch mooie tocht. Ik sta er steeds van versteld dat er nog kleine weggetjes zijn in Zemst die ik nog niet kende. Ik heb me kostelijk geamuseerd! En wie weet zijn we zondag terug met drie als we niet té lang op de kerstmarkt blijven rondhangen!! Kathleen

    1. Ik veronderstel toch dat die professionals aan de kerk staan om 9:00 uur? Nu nog van die weggetjes vinden 🙂
      Wordt weer een uitdaging denk ik dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.