Op verplaatsing… Wolfsdonk

Raf nog steeds met congé payé, en Gilles wou de draad oppakken met de thuisrijders: met slechts 3 man naar Wolfsdonk voor de 3Action Classic, elk met zijn eigen ambities. Veel volk, zelfs volledige bussen vanuit West-Vlaanderen kwamen hier de bikers droppen!

Jimmy deed het het rustigst aan, na reeds een lange tocht op de baan op zaterdag. Dimi en ik kozen voor de langere afstand, en schakelden dus meteen een versnelling hoger… nu ja versnelling: bij het eerste bord “gevaarlijke afdaling”, stond er een file al bijna zo lang als het filetotaal tijdens een gemiddelde Belgische ochtenspits… eens dit euvel gepasseerd ging het gelukkig wat vlotter, als was het bij de eerste pitstop lang aanschuiven. Daar konden we nog even wuiven naar Jimmy, en dat zou het laatste worden wat we van hem gezien hebben…

Tot aan bevoorrading 2 kregen we de gekende stukken rond Aarschot onder de wielen geworpen, en daarna scheidden ook de wegen van Dimi en mij – Dimi ging verder op de 85km, ik koos voor de full monty van 110km: die bracht mij naar een voor mij ongekend stuk, het prachtig Troostembergbos in de buurt van Sint-Joris Winge! 😎

Vandaaruit ging het weer richting Aarschot, om zo te eindigen met de singletrack speeltuin in Langdorp – maar eerst kregen we nog een flesje 3Action Guarana in de handen gestopt. Of je er sneller mee rijdt… geen idee – maar je mond voelt wel aan alsof je er 3 tubes tandpasta met pepermuntsmaak in hebt uitgeknepen!  😯

Op het zonnige terras midden op het dorpsplein van Wolfsdonk liepen we elkaar jammer genoeg mis… dan maar snel mijn spaghetti (als beloning voor de volhouders van de 110km) naar binnen gewerkt, en de auto in naar huis, om deze zalig zonnige zondag af te sluiten met… een BBQ, hoe kan het ook anders.

Thuisrijders… Willebroek – Heindonk

Niet veel volk aan de kerk: nochtans, het beloofde een zonnige dag te worden en dat werd het ook. Luc die zat echter in de Ardennen, Werner die had last van een verkoudheid en reed dus mee met de dames, en Hans die zat met Louis op een electrische fiets in Sankt-Vith. De Christophe die zocht schelpjes aan de kust en ook Vincent zou forfait geven, wegens wat remproblemen aan zijn bike.Maar zoonlief Gilles dacht daar anders over en stak nieuwe remschijven, remblokjes, remhendels, enz … enfin het werkte weer 🙂 Toch fijn zo’n handige Harry in huis. Gilles besliste dan maar mee te rijden met zijn pa, kwestie van er als eerste bij te zijn moest er weer iets haperen.

We reden dus naar Willebroek. Nog maar net de bocht om en daar stond al een collega “met een krom stuur” en slechts één pedaal. Een sleutelke 15 hadden we niet mee helaas en eerlijk gezegd, het had ook niet geholpen. Ik weet niet wat daarmee was gebeurd, maar van de spoed bleef niet veel meer over. Een telefoontje naar huis zou de onfortuinlijke man (geen idee wie het was) thuis brengen.

Via de Zenne, reden we dus over Heffen, naar Heindonk. Een stukje natuur op de Biesenweiden en het Broek, en dan terug richting Weerde. In Leest ging het bijna fout. Een brugje over een sloot en Gilles zijn voorwiel zat er al naast. Gelukkig was pa in de buurt om zoonlief op het droge te houden. Voor de rest, leuke temperaturen, mooie natuur en een pint bij De Rut om alles door te spoelen. Meer moest dat weer niet zijn.

Volgende week niet zeker of ondergetekende er zal bij zijn. De Zwitsers gaan namelijk op zaterdag een feestje bouwen en dat kan soms gepaard gaan met late uurtjes en veel… BBQ saus.

Volgende week… Werchter

Volgende week (als je niet moet bijzitten) gaan we naar Werchter, voor de toertocht van VZW Tebeo. Afstanden van 20, 40 tot 60km – de langste afstand doet de 4 heuvels (Heikantberg, Middelberg, Beninksberg en Wijngaardberg) van de streek aan! We vertrekken een half uurtje later, dit om de mogelijkheid te geven onze stemplicht te gaan vervullen voor het biken. Afspraak dus om 8u30, op zondag 25 mei, aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders krijgen sowieso genoeg tijd om bollekes te gaan kleuren / aantikken: afspraak diezelfde zondag om 9u00.

Nog een tip voor Dimi, weeral opgeroepen als reserve-bijzitter: doe uw training aan waarmee ge in den tuin werkt, vergeet te douchen en tanden te poetsen, en trekt uw oudste versleten sloefen aan… wij bikers, kunnen tegen dergelijk uiterlijk verval… maar wie weet stuurt uw voorzitter u wel naar huis!  😈 En als ’t niet lukt… tja, dan leert heel Weerde u van uw marginaalste kant kennen!

Een gedachte over “Zomerse temperaturen

  1. Hey mannen, gezien dat den Tom zijn eerste overwinning van het seizoen beet heeft!!!
    Meer nieuws op de webstek van het Granville factory team

    Luc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.