Luc had toch voor een praktisch examen “akkefietjes met fietsjes” gezorgd want nog maar aan de kerk aangekomen en er stond al een bike 180° op zijn kop. Een derailleurwielke van Tim zijn bike zat vast. Het is gekend dat van een XT derailleur dat het bovenste wieltje altijd stroever draait dan het onderste, en nee, die zijn ook niet gelijk. Inbussleutelke 4 erop, een klein beetje losser zetten, en klaar.

In Tom zijn achterrem daar zat meer lucht dan olie precies, veel zou hij niet remmen vrees ik en ook dat euvel kwam niet aan bod bij de akkefietjes. Trouwens Shimano remmen gebruiken gewone mineraalolie en dus geen DOT 4 of 5 zoals Avid of Formula remmen! Voor de personen die toch eens willen “bleeden” genoeg filmpjes op youtube beschikbaar zoals deze hier

Ik ben benieuwd wat de fietsenmaker nu weer gaat vragen voor het ontluchten! Gewoon zelf doen is de boodschap.

Na dit intermezzo wij op weg.  De meeste trouwens al in korte broek! Ondergetekende had zijn joggingbroek aangetrokken (handig tegen teken en ander ongedierte  :mrgreen: ). Blijkbaar zijn die beestjes iets vroeger uit hun winterslaap … Ik moest wat vroeger thuis zijn dus dacht ik, waarom nog eens niet de Vossenberg in Boortmeerbeek proberen? Het was er het weer voor en ik zou op tijd thuis zijn om mijn schoonmoeder met open armen te ontvangen.  😯

Via de linkerkant van het Blosodomein trokken we verder via de Dijle naar Hever.  Iets voor het Kasteel van Hollaken liep het echter al fout. Vincent stond plat, zijn platte tube(less) in mijn rugzak, ik weer wat zwaarder, en we konden verder. Langs de Binnenbeek reden we richting Vossenberg. Die 3 hoogtemeters waren voor de 29’er iets te hoog, of ze werden gehinderd bij het bergop rijden?  😆 Zigzaggende trackjes door een dennebos op zand , meer moet dat echt niet zijn, we kregen er zelfs geen genoeg van tot Tim vond dat zijn ketting iets te lang was. Onze master van de akkefietjes Luc had het vlug gefixed, de praktische proef in het veld, geslaagd met grootste onderscheiding. Nog wat kronkels in het Steentjesbos en dan richting huiswaarts.

Volgende week moeten we op ons paasbest zijn want de voorzitter wil om 9:00 uur een photoshoot houden aan de kerk. Wordt er nog gefietst dan? Ik denk het wel! :mrgreen:

Tot volgende week.

Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.