Thuis…

Zondagmorgen, 21 april, de zon schijnt, maar de thermometer wijst 4 graden aan! Dan toch maar weer een runnersbroekske boven mijn zeem. De natuur heeft echt wel kuren. Boshyacinten, ik weet niet of ze blauw zullen staan van de bloemekes of eerder van de kou. Ik denk eerder het laatste. De Luc zal ze wel geteld hebben zekers?
Aan de kerk, veel communicantjes en hun ouders in hun nette pakjes, maar je ziet zo dat ze liever een dikke jas hadden aangetrokken. Soit, noblesse oblige of wie wil mooi zijn moet ook wat afzien 😉
We hadden de keuze, ofwel de TT van Haacht meerijden, ofwel richting Leest bollen. Na een spelletje steen, schaar, papier, (vuur, bliksem, slang, spons, water, draak, duivel, mens, wolf, boom, lucht, pistool) werd beslist om het bij Leest te houden, en het te bezegelen met een pint bij de KWB in Zemst. Iedereen tevreden en de voorzitter daarbij ook zijn plicht gedaan!
Den Dimi had na zijn capriolen op een ladder, besloten om mee te rijden met de “kerkgangers”. En Luc was daar maar al te blij mee want bij ieder stukske onverhard koos hij het hazepad, om samen met den Dimi een duel (voor een bak bier?) te beslechten op het terrein. Wie er gewonnen heeft? Dat weet ik niet hé, ik bengelde vanachter :-). Misschien een semafoon meebrengen de volgende keer? Of blijven trainen?
Waar het vorige week nog boterzacht was onder ons zitvlak, was het nu beenhard in de akkers van Leest en omstreken. Ei zo na had ik bij een inhaalmanoeuver de Ronny van zijnen velo gereden, dat bleef maar dabberen met bijna een Stibarke tot gevolg.
Voor de rest, een gewoon tochtje waar de gemiddelde snelheid iets hoger lag dan normaal. Volgende week, verwachten ze ongeveer dezelfde temperaturen maar dan zonder zon (die hebben we trouwens ook niet gezien).
Tot dan.

image

De tocht zit er weeral op. Schol Dimi … en nog eens bedankt voor het rondje bier 🙂

Peter
Geplaatst met WordPress voor Android en WordPress voor PC’s 🙂

Op verplaatsing…

Eenzaam en alleen, in alle vroegte, vertrok ik naar Tangissart, om daar de 17de Trace d’Hez te gaan rijden. Wegens tijdgebrek geen deelname aan de gechronometreerde afstand van 71km, dus maakte ik er maar een rustige klimtraining van – 51km met iets meer dan 1000hm!

Net als vorig jaar was het weer een prachtige tocht: in een andere richting, enkele nieuwe stukken, veel offroad, slechts af en toe een veldwegje en vooral veel singletrack in het bos, een paar pittige klimmetjes, en wat leuke en snelle afdalingen – dit alles met als surplus een passage langs de abdij van Villers-la-Ville, om ook de ogen even de kost te geven. En dan hebben we het nog niet over de zéér rijkelijke bevoorradingen gehad, waar een Wakkerzeelse mattentaart bij verbleekt: zout & zoet, fruit & koekjes, taart & gebak, alles was er in overvloed!

Het was een waar plezier om daar te mogen rijden! Hopelijk staan we hier volgend jaar weer aan de start, maar dan met wat meer volk, en wie weet voor de chrono?

Bart

Volgende week…

 Volgende week zondag 28 april bieden we jullie de keuze uit…

 • …een toertocht te Opwijk, om kilometers te vreten (afstanden van 30 tot 105km): afspraak om 8u00 aan de Weerdse kerktoren (maar zorg alvast voor eigen vervoer want ik zit een weekend in een pretpark nabij Parijs)
 • …of een tochtje rond de kerktoren: afspraak om 9u00 aan diezelfde kerk

6 gedachten over “De kronkels van Leest, Dimi’s verjaardag & eenzaam en alleen in Tangissart

 1. Aha! Dimi kan na zijn snee in de vinger en val van de ladder toch al opnieuw een pistolet (of is het een koffiekoek) vasthouden! Zijn fiets ook? Of heeft ‘m achterop gezeten?

 2. Jullie moeten meer wortels eten mannen, wat ik daar in de handen heb is e goe boke om in de carbuursoep te doppen 🙂
  Volgende week wil ik wel gaan rijden in Opwijk, zal er met me nieuw vehikel aan de kerk komen tegen 8u
  De heuvelkes van boer Charel hebben me goed doorheen geschud, ne namiddag nekpijn en koppijn bedankt voor het pattatenstampen hé Peter ….

  1. OK, Dimi -- als je naar Opwijk gaat, passeer dan eens langs de kerk om 8u00 om enkele zieltjes op te pikken!

   Hopelijk moet je dit jaar kiezen tussen “droog” en “zeer droog” ipv “veel modder” en “héél véél modder” in Opwijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.