De eerste echte winterzondag van dit jaar, en de thuis en uitrijders zouden nog eens samen op stap gaan. Koud, licht besneeuwd parcours, hier en daar een ijzelplek, de voorbode van een leuk tochtje met toch wel wat dompers op de vreugde helaas. Het begon nochtans goed met zowaar 10 bikers paraat aan de kerktoren in Weit. We mochten weeral een nieuweling verwelkomen in de naam van Thomas. Ook Eli en Mark waren van de partij, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Of was dit iets te optimistisch van ondergetekende?

We zouden naar Heindonk rijden, langs de nieuwe brug over het Zennegat. Een goeie 40km met een strakke Noordenwind.

We waren nog niet de Weerdse vijver voorbij of we moesten al 2 man zoeken! Eli en Thomas hadden al bikepech … Ok, 2de poging … tussen Hombeek en Battel, Eli weer verdwenen! Wachten op Eli, blijkbaar bij onze profi’s was dit een contradictio in terminis.

Ze vroegen me zelfs om dit op beeldmateriaal vast te leggen voor het nageslacht 🙂 Gelukkig had ik geen camera mee. Luc en Ronny terug om Eli te zoeken, Eli onvindbaar.
Na 5 minuten dan toch vanuit een totaal andere richting een Eli terug 🙂 Op een GPS ziet dit er ongeveer zo uit : heindonk1Zo krijg je makkelijk 80 km in de benen natuurlijk.

Wij terug weg, mooi hoor, besneeuwde paadjes, iets voor mannen met spikes (maar die waren er efkes niet). Dan het broek De Nayer in met als klap een hoge tallud om eruit te komen. Efkes versmijten op het kleine blad vooraan dacht ik, noppes, derailleur voor vastgevroren, dan maar op het middenblad omhoog.

Boven, asfalt, en een strooiwagen komt hier niet natuurlijk. Resultaat >> Geluiden van menig metaal en asfalt, om nog koudere rillingen van te krijgen. Kathleen mag een nieuwe helm kopen, Alexander een nieuw versnellingsapparaat (toch zeker een kabel) en Thomas zijn verhaal stopte hier ongeveer. Jammer, het asfalt had die laatste in zijn maidentrip teveel pijn veroorzaakt.

Hier eindigde ongeveer de uitgestoken route, Eli zorgde dat Mark nog voor 12:00 uur thuis was, Jeroen kwam met de bezemwagen zijn zoon oppikken, en Kathleen ging met Jerry en Werner in een snelvaart naar huis. Mijn pijp was ook ver uit en ik was blij da ik thuis was.
Volgende keer kan het alleen maar beter maar misschien moeten we een verplichte fietscontrole uitoefenen voor de start 🙄

Tot de volgende week, terug in de sneeuw? Of gaan we efkes passen en het gezond verstand laten primeren? De weergoden gaan uitsluitsel geven denk ik!

De uitrijders trekken naar Sint-Niklaas, om daar 15, 30 of 50km al dan niet door de sneeuw te gaan bollen. Afspraak zondag 20 januari op het nieuwe uur, om 8u00 (!), aan de kerk te Weerde. De thuisrijders vertrekken nog steeds om 9u00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.