Jaja, ik had droog weer beloofd in mijn vorig bericht… maar tot mijn eigenste grote verbazing lag er zondag weer maar eens een wit tapijt! Koppig als we zijn 😯 trokkken we toch naar Gelrode – Raf & Bruno met de fiets, Dimi en ik (altijd al iets minder zot geweest)met de wagen.

De eerste kilometers langs de dijk werden snel & veilig afgehaspeld… maar in de afdalingen voor de eerste bevoorradingsstop was het goed schuiven: Raf het veld in, Bruno een duik naar rechts, mijn voorwiel onderuit… 😕 Tja, zo’n wit tapijt is wel schoon, maar niet altijd handig!

Na de pitstop kozen Raf, Bruno & ik kozen voor het extra lusje van  de 60km: dat was dan weer uitstekend bereidbaar – het was dan ook niet glad gereden door de grote hoop! Dimi, een beetje moe door het rijden op een gehuurde fiets met 0,5 bar in de sloffen, reed meteen door naar de stal.

Bij de tweede stop kregen we een vanille jenever aangeboden – mét extra vanille  8-): Raf en Bruno beginnen daar blijkbaar van te steigeren, want in geen enkele klim kon ik hun wiel houden… dat komt er natuurlijk van als je gewoon geworden bent om bergop te gaan met een zetellift. Na een dikke drie uur zat iedereen op stal, en konden we nakaarten bij een donkere Leffe (uit goede bron vernomen dat het bij Raf & Bruno ook nog enkele Orvallekes geworden zijn na aankomst te Weerde).

Voor de komende dagen beloven die van ’t weer alweer droog weer (eerst zien en dan geloven), en dan trekken we naar Winksele, waar Velosport Herent ons ritjes van 25, 45 of 55km voorschotelt, met de nodige hoogtemeters (’t is nodig)! Afspraak zondag 3 maart, om 8u00, aan de kerk te Weerde.

Tot slot, kijk ook nog eens naar onze kalender: het programma voor de lente staat er in volle glorie te blinken! Zoals je kan zien trekken we vanaf april heel wat vaker de taalgrens over: meer hoogtemeters, en dus meer uitdagingen… als de weersomstandigheden het toelaten, natuurlijk.

Een gedachte over “Droog!?

  1. Alle geluk bracht de verse koude soep aan de aankomst soelaas!
    Kga denk ik terug mijn winterbanden spikes moeten bovenhalen want in BE wet ge nooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.