Op verplaatsing… Opwijk

Met 4 man naar Opwijk, voor de toertocht ingericht door Straf in Bergaf.

Bergaf, allemaal goed en wel, maar daarvoor moet je ook wel bergop… Aan die kanten valt dat gelukkig nog goed mee – vaak glooiend, en ook nooit te lang, en meestal niet té steil, op één knikje na dan… Allee, voor Dimi twee knikjes: we zagen zijn kopke bovenkomen… om het meteen weer naar beneden zien te duiken!  👿

’t Mochten dan wel geen lange klimmen zijn, ’t was wel een lange tocht: Raf en ikzelf een goede 88km op de teller, Dimi en Gilles net iets minder, 84km. En ik mag dan nog van geluk spreken dat ik dit bericht al bij al vlot kan tikken… de voorspelde regen en onweders bleven alweer uit, en het parcours was alweer kurkdroog en stoffig!  😎 Nadeel is wel dat al die omgeploegde karresporen door ’t veld er nu beenhard bij lagen… beenhard, én vol met bulten en bobbels… een daverend tochtje, maar dan letterlijk! Ik reed dan nog met een fully… ik wil niet weten hoe hard de rug en de billetjes van mijn drie collega’s met hardtail afgezien hebben! :mrgreen:

Thuisrijders … Rijmenam

Hallo, hier ben ik ook nog eens. Na al de perikelen van tandartsen, die je doorsturen naar endodontologen waarbij die laatste je gewoon terugsturen naar de tandarts om dan doorgestuurd (met de nadruk op door en niet terug) te worden naar een paradontoloog die dan doodleuk zegt, ik zie niks… zou je toch van miserie je fietskader opvreten nietwaar? Afijn, ik was het bijna vergeten tot Kathleen me vroeg hoe het met mijn tand was … Ik ga het kort houden: goed, dank u.  :mrgreen:

We reden dus naar Rijmenam. Het begon heel uitdagend met niks dan asfalt, zo atypisch Peter maar goed het moet niet altijd modder of stof zijn van de eerste km hé. De fun begon pas in Rijmenam zelf en de acteur van dienst was deze keer de Christophe. Eerst moest hij in de remmen voor Vincent en op die houten looppaadjes moet je dit echt niet doen, toen wou hij perse met de MTB door een natuurpunt hekje. Je weet wel zo eentje in een Z-vormpje. Onze Major Luc die riep nog, Christophe da gaat niet, da gaat niet bestaat niet was de reaktie… tjah wat doe je dan? Filmen voor het nageslacht?
“>http://youtu.be/fVeOiCEPMCk  (bedankt aan Geert voor de leuke sfeerbeelden)

Een beetje verder was een gracht en ik zei nog niet springen, dat zal niet lukken. Da ga nie besta nie, versie 2.0, en kort daarna zagen we wielen richting hemel wijzen. Gelukkig was de gracht bijna helemaal droog en konden we zonder veel kleerscheuren nog wat straffe verhalen ophalen in De Rut. Dat alles bij een frisse pint gesponsored door de Geert voor zijn verjaardag! Schol!

Volgende week… Andenne & Overijse

Lang weekend in aantocht… dus extra veel tijd om te biken  😀

  • Donderdag 1 mei kunnen we naar Andenne, om daar een stevige tocht rond de Maasvallei te rijden: AndurRocx stippelt daar tochtjes uit van 32, 44, 56 en zelfs 68km uit, met respectievelijk 870, 1170, 1460 en een fenomenale 1780 hoogtemeters! Het is toch een klein uurtje rijden, dus afspraak om 7u30 aan de kerk te Weerde.
  • Zondag 4 mei zoeken we het dichterbij in Overijse: mooie toertochten richting Waals-Brabant van 35, 50, 60 en 65km – de langste afstand toch ook al met 950 hoogtemeters. Afspraak zoals gewoonlijk om 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders gaan alvast zondag 4 mei ook op pad: afspraak om 9u00 aan diezelfde kerk. Helaas zonder Peter, want die gaat er 2 weken tussenuit (je kan me volgen op on6hp.wordpress.com). Maar na de bierfeesten zal er wellicht niet veel gereden worden  🙄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.