Op verplaatsing… Tangissart

mtbraf
Op Paaszondag hadden drie Weerdse bikers geen zin in paaseieren rapen, dus trokken ze maar naar Tangissart.

Tangi…waar? De GPS kende dit gehucht niet, dus ’t was eventjes op goed gevoel rijden, want de deelnemers mooi met de wagen naar een parking in de buurt van de startplaats begeleiden, daar doen ze in Waals-Brabant niet aan mee!  🙄

mtbbartUiteindelijk nog vrij vlot op bestemming geraakt, en meteen op pad voor een tocht met lekker veel bos! Niet meteen met z’n allen de singletrack op, dus geen opstoppingen dit jaar… wel veel klimmen in ’t eerste deel, gevolgd door snelle afdalingen. Via een ferm veldrijdersbrugske kruisten we het dorpscentrum nog eens, en mochten we ons tegoed doen aan ravito nummer 1: wat een weelde was dat zeg… een 15-tal soorten koekjes & fruit, frisdrank, Jupiler Force, en zelfs pasta carbonara! 😮 Als je met de MTB op pad gaat om wat gewicht kwijt te spelen, was je beter niet gestopt aan deze ravito.

mtbdimiIn deel 2 nog steeds veel bos, en het werd ook iets technischer… Dimi had last van gezwollen sinussen, en het duur verpakt zeewater van een zekere Marc Coucke had niet echt de gewenste uitwerking: hij koos aan ravito 2 uiteindelijk voor de 55km.

Raf en ik gingen voor de volle 70km – de extra lus had vooral wat Ronde van Vlaanderen allures (stoffige kasseien op en af), maar de finale was weer om duimen en vingers van af te likken: nog enkele kuitenbuiters, gevolgd door ferme afdalingen, waaronder dé klassieker van deze tocht genaamd “le tobogan“: langs een holle weg met kombochten snel naar beneden sjeezen, om zo met een big smile en een gezicht vol stof aan de eindstreep te belanden!  😎

Volgende week… Opwijk

Volgende week de andere (Vlaamse) kant van Brabant: een toertocht georganiseerd door Straf in Bergaf, van 35, 55, 65, 85 en zelfs 100km, met respectievelijk 328 – 621 – 738 – 956 – 1069 hoogtemeters. Afspraak zondag 27 april 2014, om 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders spreken zoals gewoonlijk een uurtje later af: om 9u00 aan diezelfde kerk.

En dan nog dit… Opening Bloso MTB parcours Zemst

Op zaterdag 3 mei 2014 om 10u30 wordt het Bloso MTB parcours officieel ingehuldigd en ingereden.

Clublid en tevens peter van deze route Luc Van Ingelgom verrichtte de voorbije jaren heel wat werk bij het uitstippelen ervan, en als club zijn we uitgenodigd deze inhuldiging bij te wonen. Heb je die zaterdag tijd, dan ben je welkom om met je bike én volledige cluboutfit deze inhuldiging bij te wonen.

Voor de praktische afspraken graag tevoren aanmelden bij Luc: lucvaningelgom@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.