Thuisrijders… Heindonk

Het zijn geen winters meer,  met als gevolg heel wat onbekende gezichten (voor mij althans) aan de kerk in Weerde. Graag wat namen en email adressen achter die “faces” want zelfs een MTBiker in pure snowboard uitrusting is toch iets unieks 🙂 Zelfs het stalen ros mocht er wezen!

De tocht liep over Hombeek, Leest zo naar Heindonk, Blaasveld … De akkers lagen er nog altijd zompig bij maar het ritje rond het meer in Hazewinkel en zijn aanpalende donken maakte veel goed. Een buizerd kwam ons begroeten en liet zich gewillig bekijken vanop een korte afstand. Langs het kanaal Leuven – Dijle reden we terug zuidwaarts. Ik had nochtans beloofd aan Chris niet langs de Oude Leestebaan het bos in te gaan, maar mijn GPS dacht daar klaarblijkelijk anders over. Geen modder, maar puur water met grashopen en dus stoempen maar.  De 29ers lagen hier duidelijk in het voordeel, of was het de fysiek van de Koen … kan ook?
Nog een klapke met Tom en Chris, een pintje en dan richting huiswaarts.

Mij zal je 2 weken moeten missen wegens het witte goud die op me wacht. Voor diegene die ook gaan skiën al dan niet met KWB Weerde, veel plezier, ik heb sneeuw besteld 🙂

Op verplaatsing… Brasschaat

Een ouwe vos verleert zijn streken niet… dat mochten we nog eens ervaren toen Luc ons kwam vergezellen op het altijd leuke tochtje in Brasschaat!

Waren het de drie jongere veulens waarmee hij op pad was, of het stel herten dat ons pad kruiste, die Luc zijn duivels deed ontbinden? God mag het weten… maar ’t is wel een feit dat we nog allemaal een voorbeeld kunnen nemen aan de schwung waarmee Luc door de modder klieft en over de singletracks stuift.

Tot na de eerste bevoorrading hielden we met z’n vieren een strak tempo aan, tot wanneer Dimi zijn grotere wielen in gang zette en een versnellingske hoger schakelde – Gilles vlotjes mee, en ikke maar peddelen met mijn kleine wielekes, ocharme. Luc liet deze kelk aan zich voorbij gaan, en reed op zijn eigen tempo uit.

Maar: ere wie ere toekomt! Waar iedereen het gladde bultje letterlijk links liet liggen, reed Luc als enige gezwind omhoog! Streken, hé!  😉

Volgende week… Westmalle

Volgende week beginnen we aan het eerste deel van de trilogie in het Leuvense achterland: de 23ste MTB Happening in Huldenberg! Tochtjes van 35, 45, 55 en zelfs 65km met de nodige hoogtemeters staan in de aanbieding. Afspraak zondag 26 januari, 8u00 aan de kerk te Weerde.

De thuisrijders vertrekken een uurtje later, om 9u00, maar een vrijwillig zal deze keer een tochtje in elkaar moeten puzzelen, want Peter is dus gaan skiën.

Een gedachte over “Een ouwe vos

  1. Mijne e-moteur was echter ook beperkt tot 360kwh toen die deerne op hare cyclocross voorbij kwam gesnord, gloeiend rood men banden en mijnen tikker 🙂
    Wat betreft die bultjump van Luc … ’t zal wel een fameuze legende blijven !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.