Burdinne

De dag ervoor nog echt herfstweer, maar zondagochtend was de zomer weer even paraat… staalblauwe lucht, alleen wat frisjes. Slechts twee man op het appel (Raf en ik) om te gaan biken in Burdinne, een slaperig dorpje tussen Luik en Namen.

Daar kregen we eerst 13 “très roulantes” kilometers voorgeschoteld, om dan een eerste singletrack afdaling in te duiken – wat dan volgde was best wel aangenaam, en af en toe zeer pittig: steile en soms al behoorlijk lange klimmen op de flanken van de Maasvallei, snelle afdalingen die af en toe tricky werden door gladde rotsen of diepe geulen, paadjes door natuurgebieden en kasteelparken en een plezante downhill met enduro-drops – en gelukkig ook chicken lanes.  😎

Na 69km en 1250hms wachtte ons nog een blauwe Chimay, en tijdens de rit huiswaarts verdrong de herfst alweer de zomer – perfecte timing!

Volgende week…

Volgende week zondag 2 augustus is de zomer vermoedelijk weer present: de uitrijders gaan naar Profondeville, voor de 17e Rando Autour de l’Eau, een zeer knappe tocht van 30 tot 90km met 500 tot 2200hms, die naar goede gewoonte wordt afgesloten met een sangria! Afspraak om 8u00 aan de kerk te Weerde – maar laat weten aan bart.decadt@gmail.com als je mee wil: mogelijk vertrekken we wat vroeger om de volle 90km te kunnen rijden.

De thuisrijders verzamelen een uurtje later, om 9u00 aan diezelfde kerk.

2 gedachten over “Goed-getimede zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.