Thuisrijders reden naar Kortenberg

Een schitterend weertje maar helaas toch maar een 6-tal bikers aan de kerk. Communies en vakanties zaten daar wellicht voor iets tussen. Anderzijds een ideaal weertje om nog eens wat hoogtemeters in Kortenberg te gaan afwerken. Vanuit Weerde ging het richting Hellebos waar een oude trackfile mij de verkeerde ingang liet nemen. De akkers van Steenokkerzeel lagen er stoffig bij en Dimi werd bijna getrakteerd met een fazant tussen zijn spaken. Normaliter zou het een tochtje van rond de 45km worden maar Dimi breide er nog een lus aan van 6km. Maar de lus mocht gezien en gereden worden. Leuke klimmekes, en slalomkes in het Hogenbos, een mooie afwisseling op het Plantsoenbos. Daarna werd het Grevensbos aangepakt en 415 hoogtemeters later konden we de terugweg aanvatten. Luc en ondergetekende wilden nog aansluiten aan wat baanwreters en zo liep de teller soms op tot 38 km/h. Na 51km zat de leuke rit erop en de frisse pint was weeral verdiend!

Uitrijders… Lasne

Geen rit op zondag, wel op pinkstermaandag – iets minder goed weer, maar door de nachtelijke regenbui was het stof wel geblust… De uitrijders trokken naar het Waals-Brabantse Lasne, waar de mannen elkaar ne kus geven, waar witte tennissokken met een blauw-rood randje nog tot de wieleroutfit mogen behoren en waar de jaarlijkse toertocht een heus dorpsfeest is! De tocht zelf speelde zich af in een mooie groene omgeving, langs bossen en velden tussen slaperige dorpjes met statige villa’s, waartussen uiterst smalle servitude wegeltjes liepen. Flink wat klimwerk, af en toe onverwacht steil, maar technisch misschien iets te weinig uitdagend. Maar kom, de vrouwen waren content want op de middag waren we alweer terug thuis.

Volgende week…

De uitrijders kunnen bij redelijke weersomstandigheden naar Mazy, voor de Randonnée des 5 Châteaux (25/35/45/65/85km met max. 1250hm), of bij mindere omstandigheden naar Werchter (25/45/65km). In beide gevallen, afspraak aan de kerk te Weerde zondag 31 mei om 8u00!

De thuisrijders spreken af om 9u00, voor een lokale tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.