Thuisrijders reden naar Tisselt

Eindelijk nog eens een lentezonnetje en dus wat volk aan de kerk. Ronald en Kathleen vonden hun fiets terug en ook Denis had zijn bike van onder het stof gehaald. Vincent was ook na maanden terug van de partij. Ideaal weertje dus voor een “lentewandeling” richting Tisselt. Weinig modder deze keer en een gezapig tempo met een aangenaam temperatuurtje op ons bolleke, meer moest dat niet zijn. Of hadden sommige banden toch te lang stil gestaan? Ergens net voor Leest, tussen de patattenvelden, hoorden we een enorme “plof”. De Schwalbe van Vincent, zowel buiten als binnenband, volledig doorgescheurd. Hoe kregen we die nog veilig thuis?

En toen kwamen de Congo roots en MacGyver toestanden van Werner de kop op steken. Binnenband eruit, nieuwe binnenband erin en met de oude de buitenband spalken … uhmmm oké.

band2 band3 band1

Ondertussen zwom Denis nog een lengte akkercrowl en konden we via den “tarmac” onze welverdiende pint achterover slaan.

20150412_105120

Peter

Uitrijders…

De uitrijder… inderdaad enkelvoud, Raf nog steeds in Uganda, de rest geblesseerd – die enige uitrijder dus trok naar Rillaar, voor een stevige marathonrit van 85km en 1250hms. Die Rillaarse Bikers hebben ook een Luc en een Peter in hun rangen – échte parcoursbouwers dus, die het maximum uit de streek weten te halen. Van het ene speelbosje ging het naar het andere unieke privéstukje, nu eens mooi, dan weer ludiek, ook wel eens technisch! En we werden niet alleen op de bike verwend, maar ook er naast: rijsttaart bij pitstop 2 &3!

Alleen jammer van die boeren, met hun zware machines, die dit jaar lekker diepe sporen getrokken hebben, waar het water niet meer uit weg kan… tenzij bij die ene boer, die er niet beter op gevonden had de drainage van zijn velden en wegen af te leiden naar een holle weg… na een voor 95% procent droge tocht, hing ik toch onder de drek. Maar kom, er zijn vrouwen en zelfs ook mannen die veel geld geven om van die welriekende smurrie op hun gezicht te smeren… hier kwam het gratis en voor niks van tussen de noppen gevlogen!

Bart

Volgende week…

Volgende week zondag 19 april moet ik mijn benen onder de familiefeesttafel gaan steken, maar niet alvorens wat calorietjes verbrand te hebben te Haacht! Ik vertrek wel ontieglijk vroeg – om 7u30. Laat maar weten als je mee wil: bart.decadt@gmail.com.

De thuisrijders spreken zoals gewoonlijk af aan de kerk te Weerde, om 9u00.

Een gedachte over “MacGyver op de akkers

  1. Helaba, wel een MacGyver zonder zwitsersmes maar met zijn tanden. Zo heeft iedereen zijn kwaliteiten hé. Grtjs Werner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.