Thuisrijders… Verkenning lus Rijmenam

In december zal het 20 jaar  geleden zijn dat de eerste toertocht is doorgegaan hier in Weerde. Wel nog niet onder de vlag van KWB Weerde maar het startsein is toen gegeven van jaren geschiedenis, heldenverhalen en straffe toeren. Voor deze editie voorzien we eerder dan anders een nieuw toereke, en nieuwe tochten moeten worden verkend. Met drie man op stap voor deze missie, weer mooi op GPS kaart gezet door onze Peter. Hier en daar een wegje in voor het avontuur om in Schiplaken er echt aan te beginnen. Eerst een paar steenwegen en treinsporen over om in Boortmeerbeek het groen op te zoeken. Een dreef met véél nostalgie zonder vrouwelijk schoon, een romantisch bos en een kronkelende Dijledijk. Smalle brugjes en hardnekkige boomwortels voor de kers op de taart. Gezien en goedgekeurd! Nu nog de toelatingen en een bevoorrading en we  kunnen van start gaan.

Om aan  kilometers te komen kozen we op het eind  nog voor een track door het bloso domein, en net op het moment dat we konden dromen van een frisse pint sloeg het noodlot toe! Eerst een onschuldige tik tegen het achterwiel, daarna een niet zo onschuldige tik tegen het asfalt. Broek kapot! Knie geschaafd en een zondag in de zetel! Veel beterschap, Peter!

Uitrijders… Oud-Heverlee

Slechts 2 man op het appel, Raf en ikzelf… nu ja, eigenlijk 3: Bruno was er ook, maar die zouden we pas aan de finish tegenkomen. Het druppelde zo nu en dan een beetje, maar dat kon de pret niet derven: na een hele week zonder regen, lag het er offroad uitstekend bij! Tel daar nog een knap parcours bij – mooie singletrack in De Kluis te Sint-Joris-Weert & zo goed als alle pittige, soms technische tracks rond Nethen, Archennes en Ottenburg – en je hebt alle ingrediënten voor een plezante zondagvoormiddag.

Zwaar genoeg ook, vooral voor mij: na 4 weken geen hoogtemeter – tenzij in een skilift – meer gezien te hebben deden de 1100hm op 60km redelijk pijn… vooral na bevoorrading 2 was het, ook door een haperende spijsvertering, harken om de laatste 4 hellingen op te geraken.

Volgende week… Andenne

Volgende week zondag 22 maart is er keuze te over:

  • Ik ga biken te Andenne: daar vindt de 22ste La Primavera VTT plaats (28/34/45/67km met 620/810/1020/1400hms) – lente zal het nog niet zijn (te weinig graden celsius en een verlegen zon) maar het zou wel droog moeten zijn. Afspraak om 7u45 aan de kerk te Weerde.
  • Om 8u00 kan je ook mee op pad met het groepje bikers dat later dit jaar in Uganda gaat biken – om elkaar wat beter te leren kennen, rijden ze een ritje van +/- 70km richting Bertem.
  • Om 9u00 kan je met de thuisrijders op pad, voor een tochtje uitgestippeld door Peter of Luc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

contact_captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.